Je bekijkt nu Douche boiler kopen? Waar moet je op letten

Douche boiler kopen? Waar moet je op letten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

Een boiler is één van de belangrijkste onderdelen van een douche. De boiler verwarmt water, zodat het water uit de douchekop de gewenste temperatuur heeft. De aanschaf van de juiste ketel voor de douche lijkt vaak makkelijker dan het is. 

Er zijn verschillende boilers te koop en dit kan het kiezen moeilijker maken. In deze blog geven we een paar tips waardoor je gemakkelijk de beste boiler voor jouw douche koopt. 

Energiebron 

Er zijn verschillende soorten ketels op de markt. Ze gebruiken allemaal een andere soort energiebron. Om de juiste boiler voor de douche te kiezen, spreekt het voor zich dat je de energiebron kiest die de ketel van stroom voorziet. De meest voorkomende energiebronnen zijn elektriciteit, aardgas en propaan. Elke energiebron heeft zijn voor- en nadelen. 

Elektrische boilers zijn bijvoorbeeld zeer efficiënt, maar kunnen duur zijn in gebruik. Aardgasketels zijn minder duur in aanschaf, maar zijn misschien niet zo efficiënt als elektrische modellen. Propaan ketels vormen de perfecte middenweg qua efficiëntie en kosteneffectiviteit. Houd er wel rekening mee dat de gekozen energiebron invloed heeft op de prestaties van de douche boiler. 

Garantie

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe douche ketel, is garantie het belangrijkste onderdeel om over na te denken. Over het algemeen bieden de meeste fabrikanten productgarantie, maar onderling kan deze garantie nogal verschillen. Sommige garanties dekken bijvoorbeeld alleen defecten in materialen of kwaliteit, terwijl anderen garant staan voor de vervanging van onderdelen of arbeidskosten dekken. Bij een betrouwbare loodgietersbedrijf in Alkmaar weet je zeker dat je goed zit. Soms is de garantie overdraagbaar. Op langere termijn kun je hier veel aan hebben. Neem de tijd om voorwaarden en dekkking van verschillende garanties door te lezen. Daarna kies je gemakkelijk voor de beste garantie. Een cv-ketel-onderhoud prijs opvragen is ook een goed plan! 

Benodigde ruimte & termijn 

Wanneer je van plan bent om een douche ketel te kopen, houd dan rekening met de ruimte die deze boiler voor de douche inneemt. Douche Ketels zijn er in verschillende maten. De maat die je kiest, moet gebaseerd zijn op de beschikbare ruimte in je badkamer. Wanneer je weinig ruimte hebt, is een compact model een ideale oplossing. In een grote badkamer zet je natuurlijk een groter model neer. Daarnaast moet je rekening houden met de plaatsing van de douche ketel. Sommige modellen kunnen zo aan de muur worden geïnstalleerd, terwijl andere modellen op de vloer moeten worden geplaatst. Zorg ervoor dat je de beschikbare ruimte meet voordat je je aankoop doet. Wanneer je weet hoeveel ruimte je in de badkamer hebt, kun je de grootte van de douche boiler hierop afstemmen. 

Warmwatercapaciteit 

Het is ook belangrijk om goed na te denken over de warmwatercapaciteit. Deze warmwatercapaciteit meet hoeveel warmte er nodig is om het water één graad warmer te krijgen. Water met een hoge warmtecapaciteit heeft meer energie nodig, maar houdt de warmte langer vast. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de warmwatercapaciteit voordat je een douche boiler koopt. 

Het kopen van een douche boiler kan je leven een stuk veraangenamen. Het is dus goed om de tijd te nemen om na te denken over de juiste douche ketel voor jou. Zo weet je zeker dat je de beste cv-ketel kiest voor jouw wensen.