Je bekijkt nu Het perfecte vloerkleed voor jouw slaapkamer!

Het perfecte vloerkleed voor jouw slaapkamer!

Je slaapkamer is de aangewezen plek om even helemaal te ontspannen. Je staat er iedere dag op en je gaat er iedere dag weer naar bed. Het is daarom belangrijk aandacht te schenken aan een mooi interieur in de ruimte waar jij het meeste tijd besteed. Een vloerkleed slaapkamer is een ideale toevoeging aan jouw interieur. Het is comfortabel en behoorlijk sfeervol. Bovendien zorgt een tapijt ervoor dat je nooit meer koude voeten zult hebben als je uit bed stapt. Vloerkleden zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Dit blog geeft je inspiratie en tips om het perfecte vloerkleed te kiezen voor je slaapkamer. Ben je benieuwd? Lees snel verder!

Jouw vloerkleed aanpassen aan jouw ruimte.

Bepaal eerst welke functie het vloerkleed moet hebben in je ruimte. Wil je de ruimte groter laten lijken? Wil je een contrast creeëren met de donkere vloer? Of wil je geen koude voeten hebben tijdens het opstaan? Afhankelijk van het doel van je vloerkleed kun je bepalen welk vloerkleed geschikt is voor jou. Je kunt kiezen tussen verschillende vormen, formaten en diktes.

Hoog en laagpolige vloerkleden.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagpolige vloerkleden. Een hoogpolig vloerkleed is dikker en hoger. Het is daardoor een warmer tapijt dat zorgt voor meer demping. Een laagpolig vloerkleed is daarentegen dunner en vlakker, maar ook makkelijker te onderhouden.

Kleur van je vloerkleed

Kleuren hebben veel kracht en kunnen je slaapkamer een bepaalde sfeer geven. Zo zorgt een roze vloerkleed voor zachtheid en kan het een mooi contrast bieden samen met een houten vloer. Een blauw vloerkleed kan zorgen voor rust en een groen tapijt zorgt voor balans.

Plek van het vloerkleed

Waar is de beste plek om je vloerkleed te plaatsen? Dit is afhankelijk van de ruimte en de grootte van het vloerkleed. Wanneer je een grote slaapkamer hebt, kan een kleiner tapijt gebruikt worden om de ruimte af te delen in meerdere hoeken. Kies je ervoor om het tapijt onder je bed te plaatsen, dan zal het zorgen voor meer eenheid en rust in je slaapkamer. Bij een kleinere slaapkamer is het passend om een kleiner, wellicht ronder, tapijt te kiezen zodat de ruimte niet te druk oogt. Succes ermee!