Je bekijkt nu Hoe haal jij een stukje Milaan in huis?

Hoe haal jij een stukje Milaan in huis?

Je kunt er uren bij wegdromen, Milaan is voor velen een stad van hun dromen. De mensen, gebouwen en zelfs de koffie zijn er wonderschoon. De aandacht voor schoonheid van dingen gaat voor de Italianen als duizenden jaren terug in de tijd. Design is een levensstijl in het land van de heerlijke pasta’s, mooie mannen en vrouwen en geweldige uitzichten. Wanneer je door Italiaanse dorpjes of steden loopt zie je op elke hoek van de straat wel weer iets moois verschijnen. Milaan staat samen met Parijs bekend als dé modestad van de wereld. Wil jij graag een beetje door Milaan geïnspireerd raken? In deze blog lees je hoe jij een beetje van Milaan bij jou in huis haalt.

Zet gebruikte materialen in voor meer sfeer in huis

Italië en Milaan kennen een rijke geschiedenis. Natuurlijk is een modern interieur erg mooi en strak. Stel nou dat je dit aanvult met wat accessoires of meubels die een verhaal vertellen. Een interieur gebaseerd op Milaan bevat bijvoorbeeld een donkere houten vloer of een marmeren keukenblad of badkamer. Stoffen voor meubels als fluweel of zijde doen het ook erg goed in een Milanees interieur. Mix nieuw met oud en je zult verstelt staan van het eindresultaat.

Ga eens voor kleur!

en geheel wit of donker interieur is mooi, maar past niet bij Milaan. Wanneer je een Milanese sfeer in huis wenst te halen, kun je beter voor warme en diepe kleuren kiezen. Milaan was en is een stad voor de rijken. De pracht en praal is er om gezien en aanbeden te worden. Wanneer je typisch Milanese kleuren in huis inzet, kun je het beste naar de kleuren van verschillende edelstenen neigen. Robijnrood, aquamarijn en smaragdgroen worden jouw beste vrienden. Let wel op dat je deze kleuren niet te veel in huis laat overheersen. Van zichzelf zijn deze kleuren nogal uitgesproken, dus het kan al snel té veel worden. Een rustigere maar typische kleur voor in Milaan is grijsblauw. Hiermee kun je de plank niet misslaan.

Kunst maakt jouw huis af

Italië kent een prachtige kunstcultuur. De grootmeesters Michelangelo en Leonardo da Vinci komen hier vandaan. Wanneer je door Milaan struint zie je zowel op straat als in de huizen, winkels en restaurantjes de mooiste kunstwerken terug. Het is dus niet gek om tegelijk met wat kunst een stukje Milaan in jouw huis binnen te halen. Wanneer je een door Milaan geïnspireerde woonstijl wil creëren, kan een beetje kunst in huis zeker niet ontbreken.

Volgens de Italianen is kunst gemaakt om bekeken te worden en het mag daarom best een beetje opvallen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie grote vaas of een standbeeld. Schilderijen met halfnaakte mensen erop doen het ook erg goed, deze stralen klasse en luxe uit.