Je bekijkt nu Hoe zorg jij voor karakter in jouw nieuwbouwhuis?

Hoe zorg jij voor karakter in jouw nieuwbouwhuis?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

Wat fijn dat je een nieuwbouwhuis hebt gevonden. Het grootste voordeel aan deze manier van wonen is dat je altijd de eerste bewoner van het huis zult zijn. Het huis is nieuw, modern uitgerust en kan niet wachten om jou het thuis te bieden wat je verdient. Een nadeel aan een nieuwbouwhuis is, dat er nog niet in geleefd is. Er zit nog geen emotie of karakter in het huis. De muren vertellen nog geen verhalen en de sfeer moet nog helemaal in het huis gecreëerd worden. In deze blog lees je hoe jij karakter aan jouw nieuwbouwhuis kunt toevoegen.

Geef jouw huis zowel binnen als buiten evenveel aandacht

Vaak kan men bij een nieuwbouwhuis niet wachten om alles volledig naar eigen smaak in te richten. Hoewel we bij mensen altijd zeggen dat het om de binnenkant gaat, is het bij het karakter van een huis juist belangrijk hoe de buitenkant erbij staat. Zorg dus dat je de buitenkant van jouw huis de nodige aandacht geeft. Wat dacht je van een leuke voor- en achtertuin? Een mooie brievenbus of een leuk bordje met de namen van de bewoners erop laat ook het karakter van het huis zien. Zorg ervoor dat je mooie (rol)gordijnen hebt hangen. Zet ook eens een leuk plantje in de vensterbank neer. Op die manier ziet jouw huis ervan af buiten al een stuk karaktervol uit.

Kies voor kleur of decoratie op de muren

Een bepaalde wand met een felle kleur of een decoratief printje kan echt geen kwaad. Het gaat erom dat je balans op de muren creëert. Wanneer jouw muren speels zijn en je toch de rust in huis bewaard, krijgt jouw nieuwbouwhuis al meer karakter. Laat vooral jezelf terugkomen in het huis. Kies bijvoorbeeld voor een mooie foto van jouw gezin of huisdier. Grote foto’s aan de muur van de reizen die je hebt gemaakt geven het huis ook al een persoonlijke touch. Op deze manier creëer je direct gezelligheid in huis. Plus je hebt altijd iets om over te praten wanneer er mensen op visite komen.

Ga voor planten en andere leuke accessoires

Vooral groene planten zorgen voor meer gezelligheid in huis. Zet een mooie grote plant in een hoek van de kamer en het ziet er meteen al levendiger uit. Hangplanten aan de muur doen het ook erg goed. Deze hebben namelijk een speels effect. Verder kun je kaarsen, souvenirs van al jouw reizen en andere mooie spulletjes waar jij blij van wordt in je huis neerzetten. Hoe meer je er jouw eigen plekje van maakt, des te eerder jouw nieuwbouwhuis haar karakter heeft gevonden. Zorg er in ieder geval voor dat het niet te druk oogt, want dat kan rommelig overkomen.