Je bekijkt nu Met deze tips blijft jouw badkamer langer schoon

Met deze tips blijft jouw badkamer langer schoon

Veel huishoudens kiezen één dag in het weekend uit waarop zij heel de badkamer onder handen nemen. Helaas is het schoonmaken van de badkamer vaak een tijdrovende en niet al te leuke klus. Wat kun jij er zelf aan doen om jouw badkamer sneller en langer schoon te krijgen? Dit gaat je in het weekend veel tijd schelen, wat je dan veel beter in jouw hobby’s of je gezin en/of vrienden kunt steken. Het weekend is er namelijk om leuke dingen te doen en uit te rusten van die lange werkweek. In deze blog lees je alles over hoe jouw badkamer langer schoon blijft.

Voor iedereen is er een gepaste taak weggelegd

Ieder mens houdt van een schone badkamer, wie zegt dat dat niet zo is liegt. Het lijkt wel of de taak om de badkamer schoon te maken bij iedereen de minst geliefde bezigheid is. Zorg er daarom voor dat je alle personen in huis inzet om deze klus te klaren. Maak bijvoorbeeld een schoonmaakrooster, zodat niet altijd dezelfde persoon de pineut is. Tenzij je alleen woont, dan komt het helaas wel altijd op jou aan… Plaats als eerste een trekker in de badkamer. Maak er een regel van dat iedereen na zijn/haar douchebeurt de trekker over de douchedeuren, vloer en de muur haalt. Hierdoor voorkomen jullie kalkvlekken.

Ga voor een vlekloze badkamer

Heeft iemand er bij jullie in huis een handje van om dikke tandpasta klodders in de wasbak te laten zitten? Kies er dan voor om een klein handdoekje of een doos met tissues in de badkamer te plaatsen. Hiermee kan je die tandpasta vlek meteen wegboenen. De waterdruppels op de spiegel of wat make-up resten zijn ook prima met dit handdoekje of de tissues te verwijderen. Zorg er dan meteen even voor dat het voor iedereen een gewoonte wordt om de vlekken na gebruik meteen weg te halen. Wanneer er minder vlekken in de badkamer te vinden zijn, scheelt je dit erg veel tijd wanneer je de badkamer weer moet schoonmaken.

Geef jouw badkamer een kleine opfrisbeurt

Een badkamer kan er al snel vies uit gaan zien wanneer de kitranden te oud zijn. Hoe grondig je alles dan ook poetst, het blijft er onguur uitzien. Kies er daarom voor om eens in de zoveel tijd nieuwe kitranden te plaatsen. Wanneer de muren ook niet meer zo wit zijn als ze ooit geweest waren, is het misschien tijd om er een snel likje verf overheen te doen. Hierdoor kan jouw badkamer er al snel zo goed als nieuw en veel frisser uit gaan zien. Een andere tip is om een rekje in de douche op te hangen waar alle shampoos en douchegelds in worden neergezet. Zo komen er minder zeepresten aan de douchevloer te zitten en hoef je die niet elk weekend meer te poetsen.