Je bekijkt nu Zo creëer je een wellness badkamer

Zo creëer je een wellness badkamer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

In ons dagelijks leven hebben we te maken met haast en stress. Zou het dan niet heerlijk zijn als je iedere dag even een relax momentje voor jezelf kunt hebben? Door het creëren van een wellness badkamer kun je dit heel eenvoudig realiseren. Daarom gaan we je in dit blog meer vertellen over hoe je een wellness badkamer creëert.

Creëer rust in de badkamer

Een tweede toilet in de badkamer is natuurlijk een uitkomst, vooral als je ’s nachts vaak je bed uit moet om naar de wc te gaan. Maar, voor het wellnessaspect van je badkamer is het minder geschikt. Hetzelfde geldt voor een wasmachine en/of droger in de badkamer. Probeer dit dus zo veel mogelijk te voorkomen en indien het echt niet anders kan, plaats dan een goede afscheiding.

Kies voor de juiste kleur

Als je van wellness houdt, weet je ook dat wellness ruimtes een tijdloze uitstraling hebben. Kies daarom ook voor bijhorende kleuren en tinten in je badkamer. Hou bij het kiezen van kleuren ook rekening met het rustaspect van wellness: teveel of te felle kleuren gebruiken, zorgt ervoor dat je slechter of helemaal niet kan ontspannen.

Warme houtkleuren geven je badkamer je uitstraling van een echte spa. Zelfs subtiele houten accenten maken al een wereld van verschil! Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige houten vlonder onder je bad of een simpele houten ladder tegen de wand? Ook met een fraaie houten kast of een eenvoudige houten wasmand brengt u uw badkamer al in wellness-sferen.

Plaats kaarsen en planten

Zet voor nóg meer sfeer in de badkamer een paar kaarsen neer, bijvoorbeeld op een plank of bij het bad. Neem van ons aan dat dit heel veel doet met het wellness gevoel! Plaats daarbij een paar planten. Hiermee haal je de natuur in je badkamer en kom je helemaal tot rust. Planten werken rustgevend en zorgen voor zuurstof.  Ook orchideeën doen het goed in de badkamer.

Wat mag in een wellness badkamer echt niet ontbreken?

Ga bij jezelf na, hoe ontspan jij in je badkamer? Is dat van een lange douche, een warm bad óf juist in een badkamer met sauna? It’s all up to you! We zetten wat tips voor je op een rijtje:

  • Een ruime inloopdouche voor een of twee personen;
  • Een stortdouche en watervalkranen;
  • Een bubbelbad;
  • Het beste badkussen
  • Een infraroodsauna;
  • Een Sun shower;
  • Zijdouches voor een massagedouche.

Creëer de juiste sfeer door goede verlichting

Met de juiste kleuren, juiste badkamermeubelen en sanitair en alle luxe ben je er helaas nog niet helemaal. Het belangrijkste element dat voor de wellness nodig is, is verlichting. Overdag wordt dit door de zon & natuurlijk daglicht bepaald, maar ’s avonds en op koude winterochtenden bepaalt de juiste verlichting de badkamersfeer. Werk daarom met spotjes, met dimlicht, kleurlicht en – wat ook heel fijn is op koude dagen – warmtelampen.

Ben je op zoek naar wellnessitems of wil je inspiratie opdoen? Neem dan zeker eens een kijkje op Best-Verkochte.nl.