Je bekijkt nu Hoe haal jij de Scandinavische stijl naar jouw slaapkamer?

Hoe haal jij de Scandinavische stijl naar jouw slaapkamer?

Vind jij de Scandinavische interieurstijl ook zo geweldig? Dan ben je tegenwoordig zeker niet de enige en kan je helemaal losgaan binnen jouw eigen interieur. Vooral de leuke natuurlijke en soms ietwat robuuste elementen doen het goed in huis. Ben je van plan om jouw slaapkamer geheel in Scandinavische stijl in te richten? Dan lees je in deze blog waar je op kunt letten en hoe je deze stijl naar jouw slaapkamer haalt. En onthoud, less is vaak more bij deze stijl dus zorg ervoor dat je voldoende rust in jouw slaapkamer behoudt.

Wat kun je met de vloer doen?

Wist je dat de vloer, de muren en het plafond de basis voor de sfeer in jouw slaapkamer vormen? Wanneer deze elementen te druk zijn, kan je al snel een beklemmend gevoel krijgen. De basis voor een Scandinavische stijl in jouw slaapkamer ligt bij een houten vloer. Het maakt niet uit of je voor een lichte- of donker houten vloer kiest. Een houten vloer brengt een gezellige en kwalitatieve tint. Bovendien kun je hier een mooi minimalistisch vloerkleed op neerleggen. Een leuk schapen- of koeienvelletje doet het altijd goed als je op de Scandinavische toer gaat. Kies vooral voor meerdere kleine vloerkleden om al meer richting de Scandinavische stijl te gaan.

Welke meubels passen bij een Scandinavisch slaapkamer interieur?

Net zoals de vloer, doen meubels van hout het het beste binnen deze interieurstijl. Het is vooral belangrijk dat het bed, de nachtkastjes en de kledingkast een zachte, lichte kleur krijgen. Hiermee haal je gezelligheid en rust naar jouw slaapkamer toe. Bovendien zorgt een houten bed of kastje ervoor dat er een natuurlijke sfeer in jouw slaapkamer gecreëerd wordt. Je kunt gerust voor een aantal natuurlijke accessoires kiezen. Zet bijvoorbeeld een schaal vol kaarsen neer voor een romantisch effect. Daarnaast zou je ook voor een mooie vaas met droogbloemen kunnen kiezen.

Doordat je in de basis een natuurlijke inrichting wilt creëren, doen planten het altijd goed. Haal wat groen in huis en bevorder hier ook nog eens jouw nachtrust mee. Sommige planten zuiveren de lucht in jouw slaapkamer en zorgen ervoor dat jij in een gezondere omgeving slaapt.

Wat voor soort verlichting past bij de Scandinavische stijl?

Je weet nu dat het er allemaal om draait om natuurlijke en warme elementen in jouw slaapkamer toe te voegen. Zorg dus dat er overdag en in de avond voldoende natuurlijk licht in jouw slaapkamer schijnt. Wanneer je grote ramen hebt kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er licht doorlatende witte gordijnen voor te hangen. Verder kan je uit mooie lampen en kiezen om de slaapkamer in het donker meer sfeer te geven. Kies vooral voor zacht licht en niet voor tl-licht.