Je bekijkt nu De saloninrichting van jouw kapsalon

De saloninrichting van jouw kapsalon

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

Ben je een gedreven kapper of barber en ga je binnenkort je eigen salon openen? Begin dan direct met het brainstormen voor de saloninrichting. Het is ten eerste belangrijk om de klantbeleving als prioriteit te stellen. Een goede klantbeleving zorgt ervoor dat de klant sneller terug zal komen. Daarnaast moet je denken aan het gevoel dat je op wilt roepen bij de klant in jouw salon. Sta je voor luxe en comfort? Neem dit dan mee in de saloninrichting. Meer weten over de saloninrichting? Lees dan snel verder.

Het belang van de saloninrichting

Constante ontwikkelingen zijn normaal, maar in de kapperswereld is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Als je niet scherp blijft kun je belangrijke trends missen. Toch kan het lastig zijn om constant bezig te zijn met deze trends. Vooral kleine kapsalons lopen vaak achter met nieuwe ontwikkelingen. Zo is de saloninrichting ook een deel van de ontwikkelingen. Normaliter zou je om de 5 tot 7 jaar je salon in een nieuw jasje willen steken, maar dit eist veel geld en tijd. De meeste kapsalons doen dit daarom pas om de 10 tot 12 jaar. 

Hoewel het vernieuwen of het perfect maken van de saloninrichting een grote kostenpost kan zijn, hoeft het niet zo te zijn. Vernieuw je je salon? Dan kun je dit verspreiden over een periode. Zo betaal je niet in een keer een flink bedrag. Ook kun je al heel wat met een klein budget. Als je creatief bent kan een klein budget je al een heel eind brengen. Het is belangrijk om met de tijd mee te gaan en ervoor te zorgen dat je kapsalon de juiste uitstraling heeft.

De must-haves

Er zijn veel elementen die ervoor zorgen dat een kapsalon een kapsalon kan worden genoemd. Hieronder benoemen we een aantal meubels die ongetwijfeld onmisbaar zijn. 

Balie- en receptiemeubels

De balie of receptie, oftewel het visitekaartje van jouw kapsalon. Uiteraard is dit het eerste wat de klant zal zien, wat betekent dat dit aandacht en zorg verdient. Er zijn diverse balie- en receptiemeubels verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Zo kun je jouw balie of receptie aanpassen aan de rest van de salon.

Kappersstoelen

Nadat de klant langs de balie is gelopen, zal hij of zij worden begeleidt naar de kappersstoelen. Deze moet zeker mooi ogen, maar het belangrijkste is dat het comfortabel is voor de klant. Hier zullen ze, afhankelijk van de gekozen behandeling, een uur of zelfs meerdere uren in zitten. Denk aan knippen, drogen, verven en stylen. 

Wasunits

Ook de wasunits zijn een belangrijk element van de klantbeleving. De wasunit moet een comfortabele ervaring geven aan de klant, maar moet er ook voor zorgen dat jij praktisch aan de slag kunt. Kies voor een stijl die aansluit bij de rest van de salon.

Kappersfietsen

Een goede kappersfiets zorgt ervoor dat je ergonomisch kunt werken. Voor een professionele kapper is een kwalitatieve kappersfiets dan ook erg belangrijk. Zorg ervoor dat de kappersfiets wieltjes heeft die 360 graden draaien, zodat je moeiteloos kunt bewegen.