Je bekijkt nu Hoe tover jij jouw eettafel om tot gezellig hoekje in huis?

Hoe tover jij jouw eettafel om tot gezellig hoekje in huis?

Een eettafel kan van zichzelf al een mooie eyecatcher voor in huis zijn. Tegenwoordig heb je eettafels in allerlei soorten en maten. Het mooie is dat ook de uitklapbare eettafels steeds meer ontdekt worden. Wanneer je wat minder ruimte in jouw huis of appartement hebt, is een uitklapbare tafel een goede oplossing voor ruimtebesparing. Wist je dat jij jouw eettafel er nog leuker en gezelliger uit kunt laten zien? Wat dacht je ervan om een aantal accessoires aan jouw eettafel toe te voegen? In deze blog lees je hoe jij jouw eettafel kunt aankleden.

De eettafel is het hart van jouw huis

Eettafels worden vaak als gezellige en multifunctionele meubels ingezet. De eettafel is de plek waar je een boek leest, nieuwe recepten uitprobeert, je tijdens de feestdagen diners voor vrienden en familie weggeeft en waar huiswerk wordt gemaakt of bordspelletjes avonden worden gehouden. Jouw leven speelt zich gedurende leuke en minder leuke momenten rondom de eettafel af. Sommige mensen vinden het lastig om hun eettafel te stylen, zeker omdat er zoveel gebeurt. Zorg er dus vooral voor dat je de eettafel niet te druk maakt, zodat er genoeg ruimte overblijft waar geleefd kan worden.

Een leuke huiselijke sfeer creëer je al snel door een vaas met mooie droogbloemen op de eettafel te plaatsen. Verder doen kaarsen het ook erg goed, omdat deze accessoires voor warmte en gezelligheid zorgen. Kies daarnaast voor warm licht boven de eettafel, want niemand wordt blij wanneer hij/zij bij tl-licht moet dineren.

Kies vooral voor praktische woonaccessoires

Een eettafel is vaak een plek waar rommel zich bij elkaar verzameld. Denk hierbij aan studieboeken, rekeningen en andere losse papieren. Wanneer je een grote eettafel hebt kun je ervoor kiezen om een klein opbergwandje te creëren. Zet hier jouw studie- of kookboeken en een plantje neer en het ziet er meteen een stuk opgeruimder uit. Verder is het belangrijk dat de eettafel genoeg ruimte overhoudt om er te kunnen eten. Wellicht werk je ook weleens op je laptop vanaf de eettafel dus bouw hem niet helemaal vol met allerlei woonaccessoires. Je kunt een mooi dienblad of een grote schaal op tafel plaatsen waar je een mooie vaas of wat kaarsen op uitstalt.

Creëer een ruimtelijke sfeer

Wanneer jouw eethoek niet zo groot is, kun je de ruimte optisch groter laten lijken door bepaalde accessoires in te zetten. Zorg er in ieder geval voor dat je geen massieve en grove dingen op de eettafel plaatst. Kies eerder voor een mooie fruitschaal van glas of een kunststuk waar je doorheen kunt kijken. Wanneer er licht door het woonaccessoire kan komen, zal de eethoek er al wat groter uitzien. Daarnaast zou je met spiegels kunnen werken. Spiegels doen een kleinere ruimte namelijk ook groter lijken.

Geef een reactie