Je bekijkt nu Een aantal tips om de perfecte eetkamerstoelen te vinden

Een aantal tips om de perfecte eetkamerstoelen te vinden

Wanneer jij jouw droom eettafel hebt aangeschaft is het belangrijk dat er minstens zulke geweldige stoelen omheen komen te staan. Verwacht je vaak grote etentjes voor vrienden en familie te organiseren? Of ben je niet zo thuis in de keuken en gebruik je de eettafel vooral voor jezelf? Je wil in ieder geval dat de stoelen waarop je zit comfortabel zijn. Daarnaast is het een groot pluspunt wanneer de stoelen er ook nog een beetje hip uitzien. In deze blog krijg je een aantal tips waardoor je perfecte eettafelstoelen voor bij jouw eettafel kunt scoren.

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn

Een lekker zittende eettafelstoel hoeft niet per se duur te zijn. Het is wel belangrijk dat de stoelen een tijdje meegaan, want het is altijd fijn om langere tijd plezier van jouw aankoop te hebben. Het is ook nog eens duurzamer om langer met de stoelen te doen, dan om telkens nieuwe stoelen te kopen. Zorg er daarom voor dat je voorbereid op pad gaat. Meet de hoogte en de breedte van de tafel goed op. Zo weet je zeker of de stoelen die jij op het oog hebt ook onder en naast elkaar aan tafel passen. Wist je dat je bij de kringloopwinkel vaak ook hele mooie kwalitatieve eettafelstoelen voor een zacht prijsje kunt terugvinden?

Zorg dat je weet wat er bij jouw eetkamer past

Wanneer je op jacht gaat naar de perfecte eettafelstoelen, is het goed om foto’s van jouw eethoek te maken. Dan zie je altijd welke kleuren, materialen en vormen het beste bij je bestaande interieur zullen passen. Misschien krijg je ook wel meer inspiratie op het moment dat je goed voor ogen hebt hoe jouw eethoek er nu precies uitziet. Wanneer je de perfecte stoelen voor een aantal jaar in huis wil halen, kun je het beste voor een tijdloos model en een neutrale kleur kiezen. Zo voorkom je dat je die knalblauwe of roze stoelen op korte termijn al zat bent. Jij kent jouw eigen interieur en jouw smaak het beste. Dus kies voor iets wat bij jou en de rest van jouw inrichting past.

Ga eens een middagje proefzitten

Wanneer je een bank of een bed koopt zorg je er toch ook voor dat je het materiaal en het meubel hebt uitgeprobeerd voordat je tot de aanschaf ervan overgaat? Met de eetkamerstoelen is dat precies hetzelfde verhaal. Pak er eens een paar uur voor om verschillende stoelen goed uit te proberen. Kijk even of je met jouw voeten bij de grond kunt en je rechtop kunt zitten. Wanneer je liever onderuitgezakt op de eetkamerstoel wil zitten, is het belangrijk om te testen of dat ook kan. Zo krijg je geen spijt en weet je zeker dat je stoelen koopt die lekker zitten.