Je bekijkt nu Hoe style je een industrieel interieur?

Hoe style je een industrieel interieur?

De industriële look in het interieur wordt steeds populairder. Deze interieurstijl zorgt ervoor dat jij je woning een stoere en robuuste uitstraling kunt geven. Vroeger werd de stijl vooral in lofts, omgebouwde schoolgebouwen en fabrieken terug. Doordat men tegenwoordig sneller oude bestaande gebouwen omtovert tot trendy appartementen, past deze look precies bij de sfeer die het gebouw al had. Hoge plafonds en grote open ruimten zijn uiterst geschikt voor de stoere en industriële look. Materialen als beton, leer, steigerhout en staal of bakstenen mogen beslist niet in dit interieur ontbreken. In deze blog lees je hoe jij de industriële look in je woning creëert.

Zet baksteken en beton in voor een uniek industrieel interieur

Wanneer je een stoere look wil creëren, kun je tijdens de verbouwing het beste een bakstenen muurtje laten staan. Heb je geen zin om je muur in de woonkamer of slaapkamer open te breken? Maar wil je toch een bakstenen muur in huis halen? Dan kun je plak strips met baksteenprint kopen of baksteenbehang op de muur plakken. Dit scheelt je sloopwerkzaamheden en biedt je toch de die stoere bakstenen sfeer.

Een ander materiaal wat het erg goed doet in een industrieel interieur is beton. Beton kan je op veel verschillende manieren inzetten. Wat dacht je van een betonnen keuken, eettafel of muur? Door de lichtgrijze kleur is dit een goede basis voor een rustig maar karakteristiek interieur. Beton geeft je huis een strak uiterlijk en ziet er ook nog eens modern uit.

Leren meubels maken de look af

Zonder een grote leren bank of stoel is de industriële look niet compleet. Des te ouder het leer is, des te beter het bij je interieur past. Dit stoere maar toch warme materiaal is niet kapot te krijgen en doet het dus ook goed in een kindvriendelijk interieur. Kies voor een donkerbruine leren bank en je interieur heeft direct al meer kleur en straalt meer warmte uit. Wist je dat je tegenwoordig ook voor een mooi koeienleren vloerkleed kunt kiezen? Sommige mensen plaatsen zelfs stukken (nep)leer op hun muur om de kamer een unieke uitstraling te geven.

Industriële verlichting en de juiste woonaccessoires voor dit interieur

Wanneer je aan de industriële look denkt, horen daar grote stalen lampen bij. De grote grove lampen die aan kettingen bevestigd zijn doen het erg goed boven de eettafel. Het mooie aan de industriële look, is dat de verlichting boordevol sfeer mag zitten. Kaarsen, sfeerlicht en grote studiolampen in de hoek van de kamer zorgen voor romantiek in huis.

Woonaccessoires die er bijna antiek uitzien, werken erg goed in dit interieurtype. Denk aan een grote opbergkist die je als salontafel kunt gebruiken, een paar grote planten in een betonnen plantenbak en matzwarte beelden. Zorg ervoor dat je één of twee opvallende accessoires neerzet en dat je de rest van de ruimte zo minimalistisch mogelijk houdt. Het is de bedoeling dat je in de kamer tot rust kunt komen en dat er weinig afleiding heerst.