Je bekijkt nu Met deze tips creëer je een strak en modern interieur

Met deze tips creëer je een strak en modern interieur

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Modern

Hoe gaaf is het om je woning een bepaalde interieurstijl mee te geven? Je kunt uit veel verschillende opties kiezen. Neig je meer naar de minimalistische en moderne kant? Dan is een typisch modern interieur zeker iets wat je kunt waarderen. Een modern interieur is strak, netjes, licht of juist heel donker en biedt je de mogelijkheid om subtiel wat kleur te verwerken. De sfeer die men met een modern interieur wil neerzetten is luxe, warm, maar toch een beetje klinisch.

Wat zijn de basiskenmerken van het moderne interieur?

Ben je van plan om je woning een make over te geven en wil je de moderne interieurstijl meer naar voren laten komen? Dan is het leuk om in ieder geval te weten welke kenmerken bij het moderne interieur horen. Wanneer je aan een moderne woonstijl denkt, denk je aan rechte lijnen, strakke meubels, luxe materialen en vooral veel rustig kleurgebruik. Het moderne interieur komt het beste tot z’n recht als je wit, zwart, bruin, grijs en misschien één of twee heftigere kleuren met elkaar verbindt. De materialen die perfect bij de moderne woonstijl passen zijn leer, staal, chroom, metaal en kunststof.

Uit wat voor type meubels kun je voor deze woonstijl kiezen?

Ben je gek op de moderne woonstijl en zou jij je eigen woning stukjes uit deze interieurstijl willen meegeven? Dan kun je het beste beginnen met het kiezen van een aantal moderne meubels. Wat jij je hierbij kunt voorstellen zijn grote meubels, met strakke lijnen. Denk bijvoorbeeld aan een hoekige bank, strakke fauteuil en een hoekige salontafel. In een modern interieur passen makkelijk meubels van chroom, staal, glas en glanzende materialen. Verder zijn zwevende kasten ook een enorme aanwinst voor je moderne interieur. Kies bijvoorbeeld voor een zwevend dressoir of een zwevend tv-meubel.

Houd je interieur zo strak, licht en netjes mogelijk. Hiermee creëer je de juiste moderne vibe in huis. Less is écht more als je voor deze woonstijl gaat.

Welke woonaccessoires passen het beste bij de moderne woonstijl?

Wanneer je voor een modern interieur kiest, is het belangrijk dat zowel je basismeubels als de woonaccessoires die je er later aan toevoegt, bij deze woonstijl passen. Minimalisme is een belangrijk onderdeel als het op een modern interieur aankomt. Dit houdt in dat je de woning niet te druk kunt maken door er veel woonaccessoires aan toe te voegen. Binnen het moderne interieur doen een aantal losse en grootsere woonaccessoires het erg goed. Je kunt gerust wat eyecatchers aan je interieur toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een groot schilderij aan de muur? Of een leuk beeld op een hoge standaard, zodat het op ooghoogte uitkomt?

Verder is het een goed idee om de losse woonaccessoires die je koopt, een beetje bij elkaar te plaatsen. Zo houd je de rest van de ruimte zo strak en leeg mogelijk. Verder past een hoogpolig vloerkleed ook goed in een modern interieur, dus hiermee kun je de ruimte wat warmer en gezelliger maken.