Je bekijkt nu Met deze tips kun jij minimalistisch wonen

Met deze tips kun jij minimalistisch wonen

Wist je dat minimalistisch wonen direct een hele levensstijl is? Het gaat bij de minimalistische stijl niet alleen om het hebben van weinig spullen. Wanneer jij je er verder in verdiept kom je erachter dat het op veel meer vlakken een positieve invloed heeft. Op dit moment wordt minimalistisch wonen steeds populairder. De interieurs die bij deze stijl passen zijn vaak modern, strak en stralen bovenal rust uit. Wanneer je een stijlvol en rustig huis wil hebben, past deze woonstijl perfect bij je. In deze blog lees je hoe jij een minimalistische woonstijl kunt creëren en wat de voordelen ervan zijn.

Het is tijd om eenvoudig te gaan leven

Wil jij meer ruimte in je huis en hoofd creëren? Doorloop dan het proces om minimalistisch te gaan wonen. Gooi niet alles in één keer weg maar doe stap voor stap afstand van meubels en spullen die je niet langer gebruikt of nodig zal hebben. Het is belangrijk dat je bewuste keuzes maakt in welke spullen je behoudt en welke je weggeeft of verkoopt. Het kan therapeutisch werken om je huis steeds leger en rustiger te maken.

Je gaat keuzes leren maken. Kies je voor dat ene woonaccessoire met sentimentele waarde of dat andere ding wat je ooit veel geld heeft gekost? Kies voor de spullen in huis waar je echt aan gehecht bent. Daar zit vaak een verhaal achter wat je wil onthouden en waar je blij van wordt. Wanneer je alle andere spullen die je afleiden van dat gevoel weg doet, houd je alleen nog over wat jij écht nodig hebt. Dit geeft je een bevrijdend gevoel. Bovendien hoef je veel minder schoon te maken en op te ruimen wanneer je minder spullen bezit. Dit biedt je meer ruimte en tijd om lekker te ontspannen en tot rust te komen.

Haal de natuur in huis

Wist je dat de natuur een heilzame werking op de mens heeft? Wanneer je niet zo lekker in je vel zit of op het moment dat jij je gestrest voelt, kan de natuur een rustgevende werking op je hebben. Daarom is het belangrijk om ook wat planten en bloemen in huis te halen. Dit kunnen zowel levende als gedroogde planten en bloemen zijn. De natuur geeft een extra rustgevende dimensie aan je woning. Op die manier kun je ook meteen meer gezelligheid in je minimalistische interieur halen. Een leuke en speelse plant fleurt de ruimte snel op.

Kies voor multifunctioneel

Wanneer je de minimalistische woonstijl bij je in huis wil halen, kun je niet te veel meubels neerzetten. Vandaar dat het erg populair is om multifunctionele meubels aan te schaffen. De bank kan ook opeens een bed zijn en je vensterbank je bureau of eettafel. Doordat je minder spullen en meubels in huis haalt, kun je slimmer met de dingen omgaan die je wel in huis neerzet. Zorg er dus voor dat je meer kunt met één voorwerp. Dit wordt ook wel slim inrichten genoemd. Je bespaart geld en ruimte maar kunt toch veel kanten op.