Je bekijkt nu De leukste inspiratie voor je eigen werkkamer in huis

De leukste inspiratie voor je eigen werkkamer in huis

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om een aantal dagen thuis te werken. Sommige mensen zweren erbij en anderen klagen over dat ze zich thuis niet goed kunnen focussen. Hoe kan het dat de ene persoon prima thuis kan werken en dat de ander er moeite mee heeft? Wellicht helpt het om de werkkamer op een bepaalde manier in te richten, zodat jij je beter kunt focussen en je een goede werkplek in huis hebt waar je productief kunt zijn. In deze blog lees je hoe jij je werkkamer een boost kunt geven en op welke manier je de balans tussen wonen en werken gezond kunt houden.

Kies voor een rustige basis, zodat jij je beter kunt concentreren

Wanneer je het lastig vindt om je ergens op te focussen, kun je beter voor een rustige basis in je werkkamer kiezen. Kies ervoor om één kamer of plek in huis om te toveren tot je werkplek. Op die manier raak je eraan gewend om op die plek productief bezig te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld voor een werkkamer kiest, is de kans op afleiding van andere huisgenoten, je partner, huisdier of kinderen het minst groot. De basis van een werkkamer kan het beste ruim zijn. Prop de kamer niet te vol. Zorg voor een goed bureau, een bureaustoel, printer, schrijfblok en eventueel een laptop of computer met extra scherm.

Kies voor nuttige accessoires

Wist je dat planten je niet alleen een gezelliger gevoel geven, ze zorgen er ook nog eens voor dat de lucht in je werkkamer gereinigd wordt. Wanneer je de juiste planten uitkiest, wordt het zuurstofgehalte in je werkkamer vergroot en kun jij je vanzelfsprekend veel beter concentreren. Probeer verder om je werkkamer zo opgeruimd mogelijk te houden. Rommel op je bureau of om je heen zorgt voor chaos in je hoofd, terwijl een opgeruimde werkkamer voor rust zorgt. Koop bijvoorbeeld een opbergkast waar je alle spullen die je niet de hele tijd nodig hebt, in op kunt bergen.

Verder is een prullenbak naast je bureau ook erg handig. Dan kan je direct alles wat je niet langer nodig hebt weggooien. Om de werkkamer persoonlijker te maken, zou je voor een leuke fotocollage aan de muur kunnen kiezen. Hang hier je mooiste momenten in op en probeer daar nieuwe inspiratie voor je werk uit te halen.

Hoe kun je voor de beste balans tussen wonen en werken zorgen?

Wanneer je thuis werkt, is het verleidelijk om tijdens je werkdag ook een aantal huishoudelijke taken te doen. Wanneer je door je baas vrij wordt gelaten in het aantal uur wat je productief bezig moet zijn. Zou je best in de middag even een boodschap kunnen doen of de was kunnen opvouwen. Zorg er wel voor dat je de tijd die je hieraan spendeert inhaalt, of dat je tijdens de werkuren iets productiever probeert te zijn. Het is niet de bedoeling dat je woon- en werkleven elkaar negatief beïnvloeden.