Je bekijkt nu Wat mag absoluut niet in je thuiskantoor ontbreken?

Wat mag absoluut niet in je thuiskantoor ontbreken?

Thuiswerken is helemaal in! Het biedt je meer mogelijkheden, aangezien je door niet meer te forenzen meer tijd overhoudt voor jezelf en je gezin of vrienden. Om het meeste uit je thuiswerkdag te halen, is het belangrijk dat je een goede werkplek inricht. Zoek in ieder geval een afgesloten ruimte in huis op, waar huisdieren, huisgenoten, een partner of de kids je in ieder geval niet kunnen storen. Om zo productief mogelijk te werken, dient je thuiskantoor over een aantal essentials te beschikken. In deze blog lees je hoe je het perfecte bureau met een bijpassende bureaustoel uitkiest, welke kantooraccessoires niet mogen ontbreken en hoe je voor een persoonlijke touch kunt zorgen.

Neem je bureau en bureaustoel als basis voor je werkkamer

Het bureau en de bureaustoel zijn de belangrijkste meubels in je thuiskantoor. Om je gezondheid te waarborgen, is het belangrijk om voor een ergonomische bureaustoel te kiezen. Het bureau dien je ook op de juiste hoogte te kunnen verstellen, zodat je geen nek- of rugklachten kunt kweken. De juiste werkhouding zorgt ervoor dat je langer achter elkaar kunt doorwerken, zonder ergens last van te krijgen. Vraag zo nodig om advies als je het bureau en de bureaustoel gaat kopen.

Welke accessoires passen het beste bij je home office?

Heb je een fijne aparte ruimte in huis die je tot je eigen thuiswerkplek kunt omtoveren? Dan mogen een aantal kantooraccessoires zeker niet ontbreken. Wat dacht je van een handige planner? De planner leg je standaard op je bureau neer en werkt als aanvulling op je agenda. Je kunt hier to-do lijstjes in maken, belangrijke doelen stellen en tips voor tijdens klantafspraken opschrijven. Verder kun je een mooie waterfles neerzetten, om productief en aandachtig te werk te gaan, dien je tenminste 2 liter water per dag te drinken. Verder draagt een plant in je werkkamer bij aan een schone lucht en hogere luchtvochtigheid.

Verder zou je een prachtige en heerlijk geurende geurkaars op je bureau kunnen zetten. Sommige geurkaarsen reduceren stress, waardoor jij je lekkerder in je vel zal voelen als je aan het werk bent. Als laatste mag een mooie klok of wekker niet ontbreken. Op die manier kun jij je werkzaamheden soms timen, zodat je erachter komt of je bepaalde taken niet sneller zou kunnen doen, om eerder van je vrije middag of avond te kunnen genieten.

Veel daglicht en een persoonlijke touch maken je thuiskantoor compleet

Daglicht is een belangrijke factor in je thuiskantoor. Daglicht heeft namelijk een kalmerend effect op de mens en draagt bij aan je algehele gezondheid. Je bent er veel productiever door, waardoor het belangrijk is om voor voldoende daglicht te zorgen. Is er weinig lichtinval? Zorg dan voor een goede bureaulamp en wat extra sfeerverlichting. Om een persoonlijke touch aan je thuiskantoor te geven, kun je foto’s ophangen of een fotolijstje op je bureau neerzetten. Hoe leuk is het om soms even naar een mooie foto, een schilderij of een woonaccessoire met een persoonlijk verhaal te kijken, zodat je nieuwe inspiratie kunt opdoen?