Je bekijkt nu Het kiezen van een interieur stijl

Het kiezen van een interieur stijl

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

Er zijn veel verschillende soorten stijlen op het gebied van interieur. Je kunt voor één stijl kiezen of ze combineren naar jouw persoonlijke smaak. Omdat niet iedereen het makkelijk vind om een interieur samen te stellen is het handig om te kijken naar wat jouw smaak precies is. Daarnaast zul je de juiste meubels met elkaar moeten combineren, samen met passende kleuren. Lees hier meer over deze onderwerpen en waar je meubilair naar jouw smaak kunt kopen.

Smaak ontdekken

Voordat je begint met de aanschaf van je interieur zul je jouw smaak moeten vaststellen. Als je een interieur wil waarbij balans centraal staat is het handig om rekening te houden met een vaste stijl. Om erachter te komen wat je precies mooi vindt kun je in woonbladen kijken of online zoeken. Op Pinterest staan veel afbeeldingen van verschillende soorten interieurs. Zodra je iets hebt gevonden wat je mooi vindt kun je kijken naar gerelateerde afbeeldingen, sla alles op en je zult een moodboard hebben. Dit kun je gebruiken bij de zoektocht naar meubels voor in je woning.

Combineren

Stijlen, kleuren en materialen kun je combineren. Toch kun je niet alles zomaar combineren en het er mooi uit laten zien. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld één materiaalsoort aan te houden zoals hout. Ga voor sfeervolle houten shutters in combinatie met een mooie houten tafel of kies voor een industriële look waarbij je vooral materialen gebruikt zoals metaal. Je kunt verschillende materialen combineren mits ze subtiel zijn. Denk bijvoorbeeld aan soortgelijke kleuren materialen zodat het toch nog enigszins bij elkaar past.

Interieur kopen

Meubilair kun je op allerlei verschillende plekken kopen. Online is erg veel te vinden, vooral voor specifieke smaken. Als je echt iets bijzonders wilt kun je ook van webshops vanuit het buitenland bestellen. Vind je het prettig om iets eerst te zien voordat je het koopt? Dan kun je het beste naar een meubelwinkel gaan. Vooral als je een bankstel wil kopen is het handig om hem eerst even uit te testen, hij moet namelijk wel comfortabel voor je zijn. Houd rekening met je budget en ga op zoek naar de beste prijzen.

Kleuren

Welke kleuren je kiest is afhankelijk van wat jij mooi vindt. Misschien wil je het graag neutraal houden, of verf je al je muren in felle kleuren. Veel kleuren kun je prima combineren, maar om er zeker van te zijn dat alles bij elkaar past kun je online zoeken naar kleurcombinaties. Op deze manier kun je ook inspiratie opdoen voor nieuwe kleuren die je misschien ook wel mooi vindt. Wil je liever geen permanente kleuren aanbrengen? Dan kun je kiezen voor gekleurde kussens of dekens zodat je kunt blijven afwisselen. Als je de kleuren zat bent kun je weer iets anders in huis halen.

Conclusie

Het samenstellen van het interieur is leuk om te doen, maar het is wel handig om te weten wat je ongeveer wilt. Stel daarom vaste kleurenpaletten vast en zorg ervoor dat de materialen en stijlen met elkaar overeenkomen.