Je bekijkt nu Met deze tips richt je de babykamer zonder problemen in

Met deze tips richt je de babykamer zonder problemen in

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Babykamer

Er is niets mooier en leuker dan het inrichten van de babykamer. De babykamer wordt de veilige omgeving voor je kleine en mag er vooral heel schattig uit gaan zien. Weet je al of het een jongetje of een meisje wordt? Of laat jij je liever verrassen? Gelukkig zijn er tal van leuke trends op het gebied van babykamer interieur. Je kunt uit een bepaald thema kiezen en daar alle meubels en kleuren bij uitkiezen. Soms kan het lastig zijn om een begin te maken, vandaar dat je in deze blog een aantal onmisbare tips krijgt voor het inrichten van de babykamer.

Doe vooral eerst wat inspiratie op

Heb je al een idee welke kant je met de babykamer op wil? Dan is dit in ieder geval een goede basis. Welke kleuren wil je in de basis van de kamer terug laten komen? En heb je alvast een lievelingsdier voor de baby bedacht? Dan kun je dit allemaal voor de inrichting van de babykamer gaan gebruiken. Wanneer je meer inspiratie op wil doen, kun je het beste online naar babykamers zoeken. Pinterest bijvoorbeeld geeft je veel mooie voorbeelden van hoe de babykamer eruit kan komen te zien.

Verder is het ook een leuk idee om met je moeder of vriendinnen langs babywinkels te gaan. Dan kun je alvast een idee krijgen van welke meubels perfect in de babykamer zullen passen.

Hoe komt de indeling van de babykamer eruit te zien?

Natuurlijk weet je al welke ruimte in huis je gaat omtoveren tot schattige babykamer. De meubels die écht niet mogen ontbreken zijn een commode, het babybedje en een kledingkast. Zorg ervoor dat je van tevoren bedenkt waar in de babykamer je deze belangrijke meubels neer wil zetten. Meet de muren en hoeken op waar je de meubels wil plaatsen en neem deze maten mee als je voor de meubels gaat shoppen.

Vaak is de babykamer eerst nog de kleinste kamer in huis. Om de kleine kamer er groter uit te laten zien, kun je er het beste een paar grote meubels inzetten in plaats van allerlei kleine meubels met elkaar te combineren. Dat kan namelijk heel druk en chaotisch ogen.

Geef de babykamer een persoonlijke touch

Vaak hebben jouw eigen ouders nog wel wat spulletjes bewaard uit de tijd dat je zelf nog een baby was. Wanneer jij je eigen kleine op komst hebt, is het een superleuk idee om die spulletjes uit te zoeken. Gebruik bijvoorbeeld je eigen babybedje voor jouw kleine, of hang alvast wat kleertjes die je zelf ooit gedragen hebt in de babykamer kledingkast. Op die manier zal de babykamer snel persoonlijk en vertrouwd aanvoelen.

Daarnaast zijn er allerlei leuke accessoires te krijgen zoals een schommelstoel, mooie vloerkleden en schattige schilderijtjes of andere versiersels voor op de muur. Een muziekmobiel boven het babybedje in het thema van de kamer maakt het geheel helemaal af. Voor je het weet kun je samen met je baby van de gezellige babykamer genieten.