Je bekijkt nu Stap uit je comfort zone en kies voor een badkamer op zolder

Stap uit je comfort zone en kies voor een badkamer op zolder

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

Ben je op zoek naar een unieke badkamer? Denk dan ook eens out of the box door de badkamer op een unieke plek in huis te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een badkamer op zolder? De zolder is een geweldig grote ruimte boven in je huis? Wist je dat je hier zowel met een recht als schuin dak een gave badkamer kunt maken? Je zou ook voor een extra kleinere badkamer voor bij een gastenkamer op zolder kunnen kiezen. In deze blog lees je op welke manier je van de badkamer op zolder een slaand succes maakt! Zorg dat je een waterdicht plan van aanpak hebt, je de aanleg van de watertoevoer en bedradingen op zolder goed aanlegt en kies eventueel voor meer daglicht door een dakraam of dakkapel te plaatsen.

Zorg dat je een duidelijk plan van aanpak hebt

Voordat je de badkamer op zolder vol goede moed begint aan te leggen. Is het belangrijk om te checken of dit project mogelijk is in jouw type woning. Je komt hierachter door een loodgieter in te schakelen. Zij kunnen je advies geven over een badkamer op zolder. Verder dien je goed over de indeling en het ontwerp na te denken. Welke badkamermeubelen wil je er plaatsen? Gaat het alleen om een doucht of wil je ook een toilet, badkuip en wastafel? Je zou zelfs een sauna of bubbelbad op zolder kunnen nemen. Maar zorg er wel voor dat je goed bent voorbereidt, voor je eraan begint.

Hoe zit het met de aanleg van leidingen en bedradingen op zolder?

De zolder is niet een standaard plek voor een badkamer. Dit maakt het een uniek en uitdagend concept. Zorg er eerst voor dat je onderzoekt of het mogelijk is om watertoevoer en stroom op zolder te krijgen. Een badkamer op zolder bouwen is niet simpel, maar zeker niet onmogelijk. Huur desnoods een expert op het gebied van leidingen in, zodat je in ieder geval zeker weet dat je alles kunt aansluiten en je de kans op lekkages verkleint. Er moet in ieder geval ook een riolering naar de zolder doorgetrokken worden. Verder is het belangrijk dat je op zolder voor voldoende waterdruk kunt zorgen.

Kies voor veel daglicht in de badkamer op zolder

Wil je de zolder aanpakken en is één van je plannen om hier een gave badkamer te maken? Dan is het een goed idee om voor een dakraam of dakkapel te kiezen. Naast het feit dat je meer daglicht in de badkamer krijgt, kun je de badkamer op zolder ook beter luchten. Dit zorgt ervoor dat de ruimte niet vochtig wordt en fris en fruitig blijft aanvoelen. Kun je geen dakraam of dakkapel op zolder aanbrengen? Dan zou een lichtkoepel ook volstaan. Wanneer je een lichtkoepel plaatst, geef je de badkamer op zolder direct een ruimtelijker effect.

Kies voor zoveel mogelijk spiegels en glas in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een grote glazen douchewand. Dit zorgt ervoor dat de badkamer er open en ruim uit komt te zien.