Je bekijkt nu De tuin overkapping als trend

De tuin overkapping als trend

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

Het is een trend die je makkelijk kan herkennen. In steeds meer tuinen in de omgeving zie je een overkapping. Dat is deels, omdat een dergelijke overkapping – mits goed gekozen – het huis extra allure geeft. Daarbij is het ook een waarde verhogende factor. Maar ook als je beslist niet aan verkopen denkt, is een tuin overkapping het overwegen waard. Met een tuin overkapping kan je veel langer genieten van je tuin.

Indien je kiest voor verwarming van de ruimte onder de overkapping kan je zelfs in de winter buiten genieten van dat bijzondere seizoen. Waar moet je nu aan denken als je besluit voor een tuin overkapping te gaan? Hieronder staat een lijstje met tips.

1. Neem de tijd voor de juiste keuze

Er is een groot aantal mogelijkheden voor een tuin overkapping. Ga dan ook niet over één nacht ijs. De keuze wordt ten dele al bepaald door de soort woning. Bij een huis dat gebouwd is in de jaren 30 past nu eenmaal een andere overkapping dan bij de strakke lijnen van een moderne woning. De materialen bepalen in belangrijke mate de sfeer die een tuin overkapping uitstraalt: van rustiek hout tot strak en modern met veel aluminium en glas. Kijk eens in de buurt rond of in een wijk met vergelijkbare huizen. Op die manier zie je het beste welk effect een tuin overkapping heeft op het aanzicht van een woning. Met de configurator van Solundo kun je eenvoudig de gewenste tuin overkapping samenstellen.

2. De grootte van de tuin bepaalt de overkapping

Het gaat ook wel eens fout en dan zie je een overkapping die de halve tuin overdekt. Dat staat gewoon niet goed en is ook niet nodig. Uiteraard kan je ook een overkapping aanschaffen waardoor je in feite een complete nieuwe tuinkamer toevoegt aan je woning. In dat geval zijn er twee eisen om ook recht te doen aan de esthetiek: het huis moet groot zijn en de tuin ruim. Een overkapping kan echter goed staan in elke tuin indien je de maten in de gaten houdt. Tenslotte is de overkapping vaak bedoeld voor een klein gezelschap.

3. Overweeg welke functie de overkapping krijgt

Is het slechts de bedoeling om af en toe een dag/avondje in de tuin door te brengen als het weer minder is, voldoet een eenvoudige tuin overkapping al snel. Op die manier kan je droog zitten zonder poespas. Maar de moderne techniek maakt het ook mogelijk om de overkapping om te zetten in een extra kamer. Dat kan door de ruimte tevens te verwarmen als de temperaturen flink omlaag gaan. Met de moderne led technologie kan je verder voor sfeervolle verlichting zorgen zonder dat er leidingen doorgetrokken moeten worden of breekwerk moet worden gedaan.

4. Richt de ruimte onder de tuin overkapping sfeervol in

Als de tuin overkapping is gerealiseerd, kies dan voor tuinmeubilair dat past bij de gekozen overkapping. Dat verhoogt de sfeer en zorgt er ook gewoon voor dat de uitstraling van huis en tuin beter wordt. De ruimte onder de tuin overkapping wordt al snel het visitekaartje van je woning. Die mag er dan ook best goed uitzien.