Je bekijkt nu Tuintip: dit zijn dé tuinmeubeltrends voor 2021

Tuintip: dit zijn dé tuinmeubeltrends voor 2021

2021 is pas net van start gegaan en de zomer lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het zover. Het is dus nooit vroeg genoeg om stil te staan bij de tuinmeubeltrends voor dit jaar. Benieuwd hoe je jouw tuin of balkon helemaal hip maakt? Lees dan gauw verder, want in deze blogpost geef ik je een aantal tips!

Natuurlijke kleuren en materialen

Als er één trend is die boven de rest uitstijgt, dan is dat waarschijnlijk het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Je kunt daarbij denken aan lekkere bamboe tuinset of een loungestoel van rotan, die afgelopen zomer al erg populair was. Naast de rotan loungestoel is bijvoorbeeld ook deze tuinbank van rotan een enorme eye-catcher! 

Met de toepassing van items met een natuurlijk uiterlijk geef je je tuin een exotische touch en zorg je voor een fijne sfeer.

Belangrijk om te benoemen is dat materialen als bamboe en rotan erg duurzaam zijn en daarom is het een verantwoorde keuze om voor deze natuurlijke items te kiezen. Op de website van Fonteyn vind je een uitgebreid aanbod!

Veel bloemen en planten

Bloemen en planten geven een extra ‘touch of life’ en in 2021 is het helemaal in om veel bloemen en planten in je tuin of op je balkon te zetten. Dit kan van alles zijn. Je kunt kiezen voor populaire tuinplanten zoals de hortensia, de vlinderstruik, de Portugese laurier en rozen. Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar snijbloemen en droogbloemen zijn de laatste tijd ook erg populair en in 2021 kun je deze – bijvoorbeeld in een gemixt boeket – prima opnemen in het interieur van je tuin of balkon.

Bonus: trendy tip voor ieder budget

Ik wil dit artikel graag afsluiten met een bonustip en deze tip is er één die past binnen ieder budget. Het gaat om de zogenaamde ‘palletbank’ en deze is eenvoudig zelf te maken! Op het internet zijn verschillende eenvoudige stappenplannen te vinden waarmee je zelf gemakkelijk een palletbank in elkaar zet. Als je de constructie in elkaar hebt gezet, voorzie je de bank van een set palletkussens en voilá!

Ik hoop dat deze blogpost je heeft kunnen inspireren. Laat die zomer maar komen!