Je bekijkt nu Infrarood sauna van Saunakoning; wie wil dat niet in huis?

Infrarood sauna van Saunakoning; wie wil dat niet in huis?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

Als jij van de inrichting van jouw huis echt iets bijzonders wilt maken en als jij thuis een eigen wellnessruimte wilt creëren, dan kun je meer dan goed uit de voeten met een infrarood sauna van Saunakoning. Voor thuis is een infrarood sauna echt zeer geschikt. Het is een echte aanwinst voor elk interieur en bovendien is een dergelijke sauna bijzonder gemakkelijk te plaatsen. Er is nog een groot voordeel aan het plaatsen van een infrarood sauna. Deze sauna verbruikt namelijk niet zo heel veel energie. Kies je voor een infrarood sauna, dan kun je heerlijk relaxen in jouw eigen omgeving.

De voordelen van een infrarood sauna zijn overweldigend

Wanneer je overtuigd bent van het plaatsen van een sauna dan kun je kiezen voor een infrarood sauna of voor een klassieke Finse sauna. Bij een infrarood sauna gebruik je infrarode warmtestraling. In tegenstelling tot een klassieke sauna wordt niet de lucht verwarmd, maar de objecten en de mensen in de sauna. In een infrarood sauna wordt het ook niet zo heet als je gewend bent van een klassieke sauna.  Het is er eerder aangenaam warm.

Enigszins te vergelijken met de werking van een zon

Kies je voor een Finse sauna, dan kan de temperatuur oplopen tot wel 110 graden Celsius. Een infrarood sauna kun je daar niet mee vergelijken. Steeds meer mensen kiezen voor infrarood omdat ze niet goed kunnen tegen de hitte van een sauna, maar aan de andere kant toch graag willen weten en vooral willen relaxen in een warme omgeving.  Je kunt de werking van een infrarood sauna wel enigszins vergelijken met de werking van de zon. Je hebt drie soorten en in de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van lange golf straling en midden golf straling. De temperatuur in een dergelijke sauna loopt op tot ongeveer 50 graden Celsius. Het energieverbruik is laag en ook de installatie van een dergelijke sauna binnen het interieur is relatief eenvoudig, sterker nog; iedereen kan een dergelijke sauna een plaats bieden binnen de inrichting.

De voordelen van het bezoek aan de eigen sauna

Dat steeds meer mensen besluiten een eigen wellnessruimte te creëren, is gezien de hectische wereld waarin we leven niet zo gek. Een sauna is het ultieme middel om te ontspannen. Bovendien kun je gewicht verliezen door regelmatig eens twintig minuutjes in de sauna te gaan zitten. Je verbrandt dan namelijk best wel wat calorieën.  Bovendien worden in een sauna giftige stoffen geëlimineerd. Ga je regelmatig eens in de sauna, dan wordt jouw weerstand verhoogt tegen ziektes en bovendien is een saunabezoek bewezen goed voor de huid, die zo mooi en gezond blijft. Je krijgt bovendien een sterker immuunsysteem en de spieren ontspannen nadrukkelijk als je de sauna bezoekt. Boven alles is een sauna heerlijk om gewoon tot rust te komen. Wil jij dus snel een eigen sauna. Overweeg dan serieus om te kiezen voor een infrarood sauna. Deze sauna is gemakkelijk geplaatst en het is vooral een heel aangename sauna met minder hitte maar minstens evenveel plezier.