Je bekijkt nu Is een woonkamer en suite met openhaard iets voor je?

Is een woonkamer en suite met openhaard iets voor je?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woonkamer

Ben je op zoek naar een manier om jouw woonkamer volledig tot z’n recht te laten komen? Dan zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de woonkamer met schuifdeuren of een wand in tweeën te delen. Dit wordt ook wel een woonkamer en suite genoemd. Het leuke aan een grote woonkamer is dat je hier je persoonlijke interieurstijl op los kunt laten. De woonkamer is een ruimte in je huis waar al je vrienden, familie en andere gasten weleens gaan komen. Dus wanneer je ermee wil pronken lees je in deze blog terug hoe je voor een mooie woonkamer en suite zorgt.

Waar vind je de woonkamer en suite terug?

Wil je een kant en klare woonkamer en suite? Dan is het een goed idee om naar een wat ouder huis of een herenhuis op zoek te gaan. Dit type woningen heeft vaak al een woonkamer en suite in het interieur zitten. Vroeger werd dit namelijk de voor- en achterkamer van het huis genoemd. De dubbele schuifdeuren die beide ruimten in huis van elkaar scheiden worden en suite genoemd. Wanneer je geluk hebt heeft één van de kamers dan ook nog een mooie openhaard. Dit is in het najaar een geweldige toevoeging aan de woonkamer.

Maak jouw eigen woonkamer en suite met openhaard zelf

Woon je fijn in je huidige woning en wil je niet verhuizen naar een huis met een standaard woonkamer en suite? Dan is er goed nieuws, want je kunt deze interieurstijl bij je naar binnen halen. Wanneer je een goede doe-het-zelfver bent is deze klus een mooie uitdaging.

Wanneer je zelf niet zo handig bent is er de mogelijkheid om de tweedeling in je woonkamer door professionals te laten uitvoeren. Je kunt bij een aannemer terecht en zij kunnen direct ook de openhaard in je huis plaatsen. Vaak vergen de werkzaamheden voor een woonkamer en suite niet veel tijd, omdat het een relatief kleine verbouwing is. Je kunt binnen de kortste keren dus al van je nieuwe woonkamer genieten.

Kies voor een elektrische openhaard

Wil je liever niet te veel schadelijke stoffen uitstoten met de openhaard in je woning? Kies dan voor een duurzame elektrische openhaard. Daarmee geniet je van de dansende vlammen en warmte maar stoot je geen roet en CO2 uit. Dit is ideaal wanneer je jouw woning wil verduurzamen en je het belangrijk vindt om aan het milieu te denken. Het mooie aan de elektrische haard is dat je deze in allerlei verschillende formaten en stijlen kunt aanschaffen. Je kunt voor een moderne en strakke haard gaan, maar er is ook een ouderwetse en knusse variant te koop.

Weet je nog niet welke stijl het beste bij je woonkamer en suite past? Dan kun je bij een elektrische haard showroom langsgaan om te kijken wat het aanbod is. Wanneer je rustig in de showroom rondloopt, kun je direct inspiratie voor je eigen woonkamer opdoen.