Je bekijkt nu Op welke manier kun je een kleine woonkamer het beste inrichten?

Op welke manier kun je een kleine woonkamer het beste inrichten?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woonkamer

Heb je een smalle of kleine woonkamer? Dan is het belangrijk dat je de ruimte die je hebt wel op de juiste manier inricht. Je wil natuurlijk niet veroorzaken dat de muren na een tijdje op je af beginnen te komen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van lichte kleuren en meubels om de ruimte er frisser, groter en ruimer uit te laten zien. Verder is voldoende daglicht belangrijk om een kleine kamer groter te laten ogen. In deze blog krijg je tips over de beste manieren om een kleine woonkamer zo ruim mogelijk te laten lijken en in te richten.

Gebruik alle ruimte die je hebt

Een kleine woonkamer moet je niet willen volproppen met allerlei meubels, spullen en kunst. Het is belangrijk dat de kleine woonkamers juist ruimte overhouden, zodat jij je niet in een hok weggeduwd voelt worden. Dit kun je doen door voor ruimtelijke meubels te kiezen. Kies eerder voor één groot meubelstuk, dan drie kleinere meubels. Een kleine woonkamer doet het erg goed met één hoekbank. Zet hier verder dan geen stoelen of banken meer bij. Als je visite krijgt kun je krukjes of extra stoelen van zolder of uit de eetkamer halen. Kies vooral ook voor één bijzettafel, één dressoir, wat je ook meteen als tv-meubel kunt gebruiken en één kast.

De muren kunnen een grote rol spelen bij het inrichten van een kleine woonkamer

Zorg ervoor dat je de wanden in je kleine woonkamer inzet als opslagruimte. Dit kun je doen door kasten of planken tegen de wanden te plaatsen. Hoe meer spullen je in de hoogte kwijt kunt, hoe meer ruimte je in de breedte van je woonkamer overhoudt. Je kunt ook een mooie poster, een schilderij of ander kunststuk aan de wanden van de kleine woonkamer bevestigen. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen in de kleine ruimte op de grond iets te beleven valt, maar je ogen ook naar de wanden getrokken worden. Je kunt ook grote spiegels inzetten om de ruimte groter te laten lijken. Spiegels reflecteren de ruimte en dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof de woonkamer een stuk groter is.

De hoogte van de ruimte is het belangrijkste

Heb je een relatief kleine woonkamer, maar bijvoorbeeld wel een hoog plafond? Dan kun je de ruimte er optisch groter uit laten zien door ook in de hoogte in te richten. Wist je dat een kleine woonkamer al een stuk groter oogt als je er een smalle kast tegen de muur plaatst? In deze kast kun je dan weer allerlei spullen opbergen, zodat de rest van de woonkamer rotzooi vrij blijft. Brede kasten zouden de ruimte kleiner laten lijken, dus let er echt op dat je een smalle maar hoge kast uitkiest. Verder kun je de hoogte van de woonkamer inzetten door voor gordijnen vanaf het plafond tot de vloer toe te voegen.

Verder kun je op een gedeelte van de muren wat behang of verf in lange dunne banen aanbrengen. Dit benadrukt ook eerder de hoogte van de ruimte dan de breedte.