Je bekijkt nu Je slaapt het beste onder een linnen dekbedovertrek

Je slaapt het beste onder een linnen dekbedovertrek

Ben je op zoek naar een dekbed die je slaapkamer een luxe, modieuze en frisse uitstraling geeft? Dan is een linnen dekbedovertrek precies waar je naar op zoek bent. Wanneer je goede kwaliteit linnen koopt, ziet het er altijd prachtig uit en kun je er jaren van blijven genieten. In deze blog lees je wat linnen precies is, wat de voordelen van een linnen dekbed zijn en hoe je het dekbed altijd fris en stralend kunt houden. Wanneer je voor linnen kiest, kies je voor zacht, sterk en hypoallergeen materiaal. Een goede nachtrust is dan ook zeker gegarandeerd.

Wat is linnen precies voor materiaal?

Linnen is een natuurlijk materiaal dat tot de textielsoorten behoort. Het wordt gemaakt van een vlasplant, waardoor het materiaal dik en duurzaam is. Het is niet simpel om linnen te maken, aangezien er veel werk bij komt kijken en het sterk maar toch ademend is. Linnen is eigenlijk als eerste populair gemaakt voordat katoen bestond. Vroeger maakte men kleding, dekens en andere huishoudelijke stoffen van linnen. Doordat katoen simpeler en dunner was, kozen mensen ervoor om daarop over te stappen.

Tegenwoordig begint men linnen weer meer te waarderen omdat het een erg kwalitatieve textielsoort is. En kwaliteit wordt zeker gewaardeerd! Naast een linnen dekbedovertrek kun je ook kussenslopen, theedoeken, gordijnen of kussens van linnen laten maken.

Wat zijn de voordelen van een linnen dekbedovertrek?

Naast het feit dat linnen er luxe uitziet en het een zeer duurzame stof is, zitten er nog veel meer voordelen aan linnen gekoppeld. Wist je namelijk dat de stof sterk absorberend werkt? Dit is vooral fijn als je van jezelf weet dat je veel zweet tijdens je slaap. Linnen kan tot 20% van het eigen gewicht aan vocht opnemen, zonder nat aan te gaan voelen. Daarnaast is het milieuvriendelijk materiaal en is het biologisch afbreekbaar. Wanneer je voor een linnen dekbed kiest, kies je dus ook voor recyclebaar materiaal. Daarnaast is het een hypoallergenen stof, waardoor mensen met een gevoelige huid of allergieën er probleemloos onder kunnen slapen.

Daarnaast zorgt een linnen dekbed voor de temperatuurregeling op het moment dat je ligt te slapen. In de zomer voelt het koel aan en in de winter lig je er onder een linnen dekbed lekker warm bij.

Hoe houd je het linnen dekbedovertrek stralend en schoon?

Linnen is een duurzaam materiaal wat lange tijd mooi blijft als je het op de juiste manier wast. Iedere fabrikant heeft weer andere tips waarmee jij je linnen dekbed het beste kunt wassen. Soms kan het temperatuurverschil en de waterdruk in de wasmachine namelijk net anders ingesteld worden, om het mooiste was resultaat te krijgen. Het ligt eraan welke soort stiksel er is gebruikt, wat de kleurstof is die in het dekbed te vinden is of op welke manier het gewoven is. Lees dus altijd de was instructies om ervoor te zorgen dat het dekbed niet verkleurd of gaat rafelen. Heb je net een nieuw linnen dekbedovertrek gekocht? Was dit dan eerst voor je eronder gaat slapen!