Je bekijkt nu Maak kennis met de minimalistische keuken

Maak kennis met de minimalistische keuken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Keuken

Heb je een fijne keuken in huis maar vind je dat de keuken er vaak rommelig uitziet? Dan is het wel zo fijn om een aantal tips te krijgen, hoe je een minimalistische keuken kunt creëren. In de huidige maatschappij waar veel mensen materialistisch en gestrest zijn, is het een verademing om legere en rustige ruimtes om je heen te hebben in huis. Een goed georganiseerde keuken is fijn, omdat je alle benodigdheden voor een heerlijke maaltijd blindelings kunt vinden én het ziet er veel netter uit. In deze blog lees je hoe jij met een aantal handige tips waarmee jij je drukke keuken direct minimalistisch maakt.

De keuken is één van de belangrijkste plekken in huis

De keuken is de plek waar je vaak drie keer per dag een maaltijd in elkaar zet. Het ontbijt, de lunch en het diner worden allemaal in de keuken bereidt. Voeding kan leuk zijn, je kunt creatieve gerechten maken en je geniet er samen met je familie en vrienden van de meest lekkere maaltijden. De keuken wordt vaak ook wel het hart van het huis genoemd. Vandaar dat het belangrijk is dat jij je fijn voelt in de keuken. Hoe kun je meer rust in de keuken creëren? Ten eerste is het belangrijk om je aanrecht zo leeg mogelijk te maken.

Koop alleen keukengerei wat je ook echt gebruikt en gooi oude of kapotte apparaten weg. De spullen die je nu niet gebruikt in de keuken, ga je over een paar dagen, maanden of jaren ook niet gebruiken. Wanneer je toch een paar apparaten nodig hebt, kun je ook voor combi keukenapparatuur kiezen. Dan heb je minder verschillende apparaten nodig, maar kun je er toch alles mee doen wat je zelf wil.

Kies handige opbergmanieren

Heb je vaak eten over en bewaar je dat in van die plastic bakjes? Zorg er dan voor dat je de bakjes netjes opstapelt en compleet houdt. Er is niets vervelender dan wanneer je een kapot bakje vult en alles vies is, of wanneer je een bakje pakt waarvan de deksel kwijt is. Gebruik alleen bakjes die compleet zijn en in elkaar passen. Daarmee creëer je direct meer rust in je keukenkastjes. Verder kun je de kruiden- en voorraadkast jaarlijks nalopen. Gooi weg wat over de datum is en geef spullen weg die je niet meer zal gebruiken of eten. Op die manier puilen de kasten niet uit en houd je overzicht over alles wat je in huis hebt.

Zet alleen de spullen die je dagelijks gebruikt in het zicht

Natuurlijk ziet het er mooi uit als je een paar kookboeken in de keuken neerzet. Welke gebruik je het meest? Laat die dan staan en berg de rest op voor meer overzicht. Verder is het handig om alle verschillende voedingsmiddelen die bij elkaar horen, ook bij elkaar neer te zetten. Op die manier raak je niets kwijt en weet je altijd precies waar de dingen staan die je nodig hebt voor het gerecht wat je aan het maken bent.