Je bekijkt nu Maak van je tuin een plek om volledig tot rust te komen

Maak van je tuin een plek om volledig tot rust te komen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Tuin

Ons dagelijkse leven lijkt steeds gehaaster en dus sneller aan ons voorbij te vliegen. Hoe vaak heb jij wel niet het gevoel dat je nog van alles moet doen? Uit onderzoek is gebleken dat het voor je gezondheid veel beter is om nu en dan de tijd te nemen om eens goed tot rust te komen. Wanneer je volledig kunt ontspannen, krijg je nieuwe energie en zorg je ervoor dat je de balans tussen stress en ontspannen zijn optimaal houdt. Ga bijvoorbeeld eens een middagje in de tuin zitten en geniet van de rust. In deze blog lees je hoe jij je tuin omtovert tot een oase van rust.

Haal wat inspiratie uit de Japanse tuinen

Japan is een land waar men heel gemotiveerd en gedisciplineerd te werk gaat. De drukte in de grote steden daar is bijna met geen enkele andere plek op aarde te vergelijken. Toch is rust en ontspanning ook een belangrijk deel van de Japanse cultuur. Denk maar eens aan Yin en Yang, dit gaat ook allemaal om de balans in jezelf en de omgeving waarin jij je bevindt.

Het woord zen gaat hier perfect mee samen, omdat zen een mentale staat is waarin je innerlijke rust ervaart. Je kunt een zen gevoel in je tuin creëren door er veel stenen en een vijvertje of watervalletje in aan te leggen. Een Japanse tuin is minimalistisch doordat je maar weinig nodig hebt om tot rust te kunnen komen. Des te minder afleiding je hebt, des te meer ontspannen jij je voelt.

Hoe zorg je ervoor dat je in de tuin tot rust kunt komen?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, is het belangrijk om je tuin zo minimalistisch mogelijk te houden als je er volledig tot rust wil komen. Je kunt dit doen door bepaalde elementen aan je tuin toe te voegen. Kies een paar planten en bloemen die je mooi vindt en waar je een goed gevoel van krijgt. Op die manier kun je rustig naar die planten en bloemen kijken als je in de tuin gaat zitten. Daarnaast kun je een regenton neerzetten. Deze ton vangt regenwater op en het geluid van de druppels in de ton zorgt voor rust in je hoofd.

Maak geweldige zithoeken

Ultieme rust houdt in dat je zowel je lichaam als je geest leert ontspannen. Hoe lekker is het om een grote zitzak of een leuke hangmat in je tuin neer te zetten? Dit zorgt ervoor dat je heerlijk weg kunt dromen en alle gevoelens van stress en drukte even kunt vergeten. Bovendien zijn dit dan plekken waar je kunt mediteren of samen met vrienden of je gezin lekker kunt eten of kletsen. Je zou zelfs nog voor een vuurkorf kunnen kiezen, zodat je het in de avonden warm hebt. Er gaat niets boven een gezellig knetterend vuur en het zier er ook nog eens mooi uit. Met al deze tips ben je zeker van een ontspannen gevoel verzekerd.