Je bekijkt nu Tips voor een sfeervolle tuin

Tips voor een sfeervolle tuin

Hoe we onze tuin in de zomer sfeervol maken, dat weten we vaak wel. We zorgen voor fleurige beplanting en zetten een heerlijke loungebank neer om ons op te nestelen. En natuurlijk kan een barbecue niet ontbreken. Maar hoe doe je dat als de dagen korter zijn? Kan een tuin in de winter net zo sfeervol zijn?

De winterbarbecue

Om te beginnen met die barbecue, in de winter is dat ook een aanrader. Kampvuurtje erbij en je hebt een heerlijke avond met je beste vrienden. De winterbarbecue wordt steeds populairder. Sierverlichting maken de tuin compleet. Vergeet de warme chocolademelk of glühwein niet.

Sfeerverlichting

De tuin kun je ook prima verlichten met iets anders dan kerstlampjes. Zo heb je bijvoorbeeld potten met verlichting. Als je hier een winterharde mooie plant in zet, krijgt de tuin een prachtige sfeer. Wie deze verlichtte potten op het terras neerzet, geeft de tuin extra cachet. En als je vanuit de woning op het terras kunt kijken, is het nóg leuker.

Bezoek in de tuin

Vrienden op bezoek in de tuin heb je nauwelijks, maar misschien wel van een ander kaliber: vogeltjes. Als je een nestkastje ophangt, is de kans op dit soort bezoek vele malen groter. Natuurlijk kun je ook vetbollen of ander vogelvoer neerzetten. Vogels in de tuin zijn attractief. Maar je maakt ook nog eens de vogels gelukkiger. Zij zijn in de winter of in het vroege voorjaar naarstig op zoek naar een veilige plek voor een nestje.

Kleurrijk

In de zomer weten we vaak wel hoe we de tuin met fleurige beplanting opleuken, maar in de winter lijken we dat een beetje te vergeten. Zorg er op tijd voor dat je de bollen in de grond zet en je hebt in het vroege voorjaar een prachtige kleurige tuin. Je eigen bollenveld! Ook andere kleurrijke