Je bekijkt nu Wat zijn de leukste babykamer trends van dit moment?

Wat zijn de leukste babykamer trends van dit moment?

Trends voor het inrichten voor de babykamer zorgen ervoor dat jouw kleintje straks een kamertje heeft om bij weg te dromen. Er is niets leuker dan voor de inrichting van de babykamer te gaan shoppen. Weet je al welk thema je in de kamer terug wil laten komen? Of zou je eerst liever nog meer inspiratie op willen doen? Welke kleuren doen het goed en zorgen voor een rustgevende sfeer voor jouw kleintje? Wat voor meubels heb je nodig en voor welke woonaccessoires kies je? In deze blog lees je meer over de leukste en schattigste trends op het gebied van de inrichting van de babykamer.

Kies vooral voor natuurlijke elementen

Wanneer je voor natuurlijke kleuren en elementen kiest, krijgt de babykamer al snel een gezellige en warme sfeer. Haal het bos en de natuur naar je babykamer door er schattige dieren en bloemen of plantenprints in aan te brengen. Wat dacht je van siertakjes aan de muur? Aardetinten passen het beste bij de natuur, dit kan olijfgroen, oranje of roestbruin zijn. Verder doen meubels van hout of riet het erg goed in de natuurlijke babykamer. Hoe schattig is een wiegje, gemaakt van bamboe voor je kleintje? Dit is ook nog eens duurzaam materiaal, want het gaat erg lang mee. Een lichte babykamer met natuurlijke elementen kun je doortrekken als je kleintje wat ouder wordt. Maak er op latere leeftijd bijvoorbeeld een stoere jungle kamer van of kies voor de insteek van een magisch bos.

Een fris behangetje erop?

De babykamer mag speels en vrolijk zijn, vandaar dat er hier dan ook vaak voor een grappige muur met behang met print in terug te vinden is. Het ligt er maar net aan welk thema je voor de babykamer wil aanhouden. Er zijn tal van super schattige behangetjes met de mooiste prints terug te vinden. Wat dacht je van een dierentuin, ruimteschip, vlindertuin en nog veel meer op de muur? Wanneer je voor één drukke muur kiest, kun je de rest van de kamer rustig houden, waardoor er juist een gaaf effect gecreëerd wordt. De kleuren die op de muren te zien zijn, kun je weer in een aantal knuffels, kussentjes of dekens terug laten komen, zodat er één geheel in het babykamer interieur ontstaat. Welke meubels mogen niet ontbreken?Allereerst is een comfortabel en veilig bedje voor je kindje natuurlijk erg belangrijk. Het slaaphoekje kun je opleuken door een klamboe of een schattige muziekmobiel boven het bedje op te hangen. Daarnaast is een commode erg fijn, hier kun je alle babyspulletjes in kwijt en de commode is de perfecte plek om de luier te verschonen en je kindje op aan te kleden. Leg hier een zacht en antislip kussen op neer, zodat je kleintje altijd comfortabel ligt. Verder vinden sommige moeders het fijn om een luie stoel of schommelstoel in de babykamer neer te zetten voor de voedingsmomentjes, of om je kleintje heerlijk in slaap te wiegen. Wanneer je dit hebt, is de rest van de inrichting eigenlijk aan jou. Wat heb je verder nog nodig en wat vind je fijn om aan de babykamer toe te voegen?