Je bekijkt nu Alles wat je over wonen in een tiny house wil weten

Alles wat je over wonen in een tiny house wil weten

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om in een tiny house te gaan wonen. Hoewel je op woonoppervlak inlevert, hebben de tiny houses vaak alles wat je dagelijks nodig hebt en nog veel meer. Deze manier van wonen vraagt dus een kleine opoffering op het gebied van woonoppervlak, maar je krijgt er veel meer geld, vrije tijd en natuurlijke ruimte voor terug. In deze blog lees je wat een tiny house precies is, wat je ervan kunt verwachten, welke voordelen eraan vastzitten en op welke manier je er geld mee kunt besparen.

Wat is een tiny house en wat kun je ervan verwachten?

De naam verklapt het al, een tiny house is een klein huis. Wanneer je geïnteresseerd bent om een tiny house te kopen, kun je uit twee verschillende soorten kiezen. Je kunt namelijk een verplaatsbaar huisje kopen of je koopt een stuk grond, waar jij je eigen tiny house op bouwt. Wanneer je voor een mobiel tiny house kiest, kun je elke keer bepalen waar je wil wonen, het mobiele tiny house kun je door heel Europa of over de hele wereld meenemen. Dit betekent ultieme vrijheid en een uitdagende levensstijl. Wanneer je voor deze manier van wonen kiest, doe je dat meestal om milieuvriendelijker te gaan leven.

Vaak dien je met een tiny house ook zelfvoorzienend te zijn, dus bepaal van tevoren of je de tijd en energie hebt om dit voor elkaar te krijgen.

Welke voordelen zitten er aan het wonen in een tiny house?

Een tiny house biedt vele voordelen. Allereerst is een tiny house in de aanschaf niet erg duur. Je hebt een kleiner huis, kunt er minder spullen in kwijt en je hebt er minder onderhoud aan dan bij een appartement of huis. Je kunt vaak dichtbij de natuur wonen, zelfvoorzienend zijn en een steentje bijdragen aan de natuur. De maandelijkse lasten zijn relatief laag en je kunt bewuster leven, aangezien je minder hoeft schoon te houden en je een moestuin zou kunnen beginnen.

Op welke manier kun je geld besparen als je in een tiny house woont?

Wanneer je ervoor kiest om in een tiny house te gaan wonen, kun je veel geld besparen en is het makkelijker om zelfvoorzienend te worden. Nu je weet dat een tiny house bijdraagt aan een beter milieu, is het interessant om erachter te komen waarom het goedkoper is om in een tiny house te wonen. Allereerst kun je ervoor kiezen om je eigen energie op te wekken en om water wat je opvangt te zuiveren. Hierdoor zal je veel minder geld kwijt zijn aan je water- en elektriciteitsrekeningen. Kies er bijvoorbeeld voor om zonnepanelen op je tiny house te plaatsen. Wanneer je kleiner woont, hoef je minder warmte en energie te gebruiken, dan wanneer je in een appartement of woning zou leven.

Verder zou je ervoor kunnen kiezen om je eigen groente en kruiden in je moestuin te verbouwen. Dat scheelt je weer extra kosten voor deze producten in de supermarkt. En wanneer je er goed in bent, smaakt het groente en fruit uit je eigen tuin ook nog eens veel lekkerder dan uit de supermarkt.