Je bekijkt nu Hoe gaaf is het om in een oude school te gaan wonen?

Hoe gaaf is het om in een oude school te gaan wonen?

Ben je op zoek naar een bijzonder pand dat je kunt omtoveren tot je nieuwe droomhuis? Dan zou je eens kunnen kijken of er een oud schoolgebouw in de verkoop staat, waar jij een mooie woning van kunt maken. In deze blog staat het wonen in een oud schoolgebouw centraal. Je komt erachter wat de voordelen ervan zijn en op welke manier je dit soort bijzondere woningen kunt verduurzamen. Als laatste lees je welke leuke ideeën je in de oude schoolwoning tot leven kunt brengen.

Wat zijn de voordelen van het verbouwen van een oude school?

Als je ervoor kiest om een oud schoolgebouw om te toveren in je woonhuis, heb je allereerst de mogelijkheid om je woning van top tot teen te verbouwen. Dit is erg leuk als je het leuk vindt om te klussen. Verder zijn oude schoolgebouwen ruim opgezet, waardoor je er een megahuis van kunt maken. Als je voor een ouder gebouw kiest, heb je meteen ook geluk met het karakter dat al in het gebouw aanwezig is. Hierdoor kun je authentieke elementen behouden en met gemak in je woning integreren, dit ziet er uiteindelijk gaaf uit.

Op welke manier kun je de schoolwoning verduurzamen?

Heb je besloten om een oude of leegstaande school te kopen en wil je hier een woonhuis van maken? Dan kun je tijdens de verbouwing op een aantal manieren aan het verduurzamen van de woning bijdragen. Hoewel je vast al het idee hebt om het gebouw in ieder geval te moderniseren, zou je voor zonnepanelen op het dak kunnen kiezen. Verder zou je beter voor een warmtepomp kunnen kiezen, zodat er in huis geen gas meer nodig is om het gebouw te verwarmen en om op te koken. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

Verder is het belangrijk om het gebouw in één klap goed te laten isoleren. Zo is de ruime woning in de zomer niet te heet en in de winter niet koud. Als je dan toch bezig bent, zou je ook meteen voor vloerverwarming kunnen kiezen. Probeer verder om zoveel mogelijk materialen te recyclen in de woning, zodat het karakter van de school erin verwerkt blijft én je duurzaam verbouwt aangezien je niet alles direct weggooit of sloopt.

Creatieve ideeën om met de zee aan ruimte in je schoolwoning om te gaan

Een oud schoolgebouw is niet klein. Wanneer je een school koopt, die je vervolgens tot woonhuis wenst om te bouwen, heb je veel ruimte. Wat dacht je van de open ruimten van alle klaslokalen, de gymzaal of de kantine? Sommige mensen vinden het lastig om grote open ruimten in te richten, omdat zij bang zijn dat de meubels erin verzuipen. Gelukkig is het heel makkelijk om verschillende grote ruimten in kleinere gezellige plekken op te splitsen. Je zou bijvoorbeeld leuke kleine muurtjes, open boekenkasten, dressoirs of kamerschermen kunnen inzetten.

Verder kun je bijvoorbeeld een muziekruimte, sportkamer, bibliotheek of thuisbioscoop in één van de grote open ruimten kunnen maken. De tuin bestaat uit het schoolplein, waar je een leuke moestuin in kunt bouwen.