Je bekijkt nu Hoe tover je een oud pakhuis om in moderne woning?

Hoe tover je een oud pakhuis om in moderne woning?

Vaak kun je als je goed zoekt, hele gave en bijzondere woningen terugvinden in het Nederlandse landschap. Van tiny houses tot woonboten en omgebouwde kerken. Tegenwoordig dient er door krapte op de woningmarkt creatief met nieuwe woonruimte om te worden gegaan. Mensen beginnen oude leegstaande gebouwen om te bouwen tot woonhuis en daar kunnen zo nu en dan de mooiste parels uit naar voren komen. In deze blog lees je meer over oude pakhuizen die tot moderne woningen of appartementen zijn omgebouwd.

Waar komt deze trend vandaan?

Nederland is niet het eerste land wat oude leegstaande panden een nieuwe bestemming geeft. In Amerika en vooral in New York is het ombouwen van oude pakhuizen tot de meest prachtige woningen en lofts al een tijdje aan de gang. Eerlijk gezegd is de hele industrieel wonen trend hieruit ontstaan. Wanneer je een oud pakhuis tot woning wil omtoveren, dient er vaak nog veel te gebeuren voor de woning woon klaar is. Allereerst is het belangrijk dat je de woning goed laat isoleren. Vaak zijn de ramen nog van enkel glas en is het pand tochtig en zelfs vochtig. Wanneer je hier doorheen prikt, kun je er de mooiste paleizen en de vetste industriële woningen van maken.

Wat zijn de voordelen van een oud pakhuis als woning?

Een oud pakhuis heeft een geschiedenis. Vaak gaat het om een grote open ruimte, waardoor je er heel makkelijk een stoere loft van kunt maken. Een oud pakhuis heeft unieke elementen die je ook zeker bij de stijl van je woning kunt blijven betrekken. Wat dacht je van zware stalen balken en grote schroeven in de muren? Dit geeft je nieuwe woning direct karakter en een stoere uitstraling. Doordat je zoveel ruimte hebt, is het ideaal om je woning zonder muren en helemaal op elkaar afgestemd in te richten. Daarnaast zijn de oude pakhuizen vaak middenin grote steden terug te vinden, waardoor je er de ideale stadswoning van kunt maken.

De hoge plafonds zorgen voor een ruimtelijke en vrije sfeer. In een oud pakhuis kun jij je snel thuis voelen op het moment dat je van unieke en uitdagende plekken houdt. Wanneer er een plat dak op je pand te vinden is, kun je hier een supergave tuin op maken. In de zomeravonden kun je hier genieten van de zonsondergang en een lekkere BBQ erbij.

Op welke manier zorg je ervoor dat je inrichting bij het pand past?

Doordat een oud pakhuis een stoere en industriële sfeer heeft, kun je hier echt iets gaafs van maken als je de inrichting daarop aanpast. Kies bijvoorbeeld voor een grote leren bank en een stalen hanglamp. Verder doen spullen van eikenhout het ook erg goed in een industrieel interieur. Hoe grover en lomper de meubels zijn, des te beter het in het oude pakhuis inblend. Daarnaast kun je voor spots in het plafond kiezen die bepaalde delen van de woning belichten. Heb je een prachtig kunststuk aan de muur hangen? Zet daar dan vooral een spotlight op voor een mooi resultaat in de avonden.