Je bekijkt nu Maak je eigen badplank van hout

Maak je eigen badplank van hout

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:DIY

Er is niets fijner dan heerlijk te badderen en tot rust te komen. Tegenwoordig zijn er steeds meer handige en vooral ook mooie badkamertrends, waardoor je nog lekkerder in bad kunt zitten. Wat dacht je van een prachtig houten badplank? Hier kun je tijdschriften, kaarsen of je laptop of tablet op neerzetten als je in bad zit. In het weekend kun je er zelfs je heerlijke glas wijn op kwijt. Je leest het al, de badplank mag niet langer in je badkamer ontbreken. Het leuke aan dit accessoire is dat je het heel makkelijk zelf kunt maken. In deze blog lees je precies hoe jij je eigen design houten badplank maakt.

Begin bij het begin

Voordat jij je eigen badplank in elkaar kunt zetten, heb je wel wat hout nodig. Meet vooral eerst de breedte van het bad af, zodat je weet welke lengte de plankjes voor je moeten hebben. Je kunt het best in ieder geval 9 plankjes kopen. Zaag ze vervolgens allemaal op de lengte af die je nodig hebt. Hierna heb je een boor nodig. Teken eerst rondjes waar je gaat boren zodat je er een draadeind in kunt verwerken. Het gat moet iets groter dan het draadeind worden, zodat deze er straks makkelijk doorheen past.

Zet de badplank in elkaar

Wanneer je in de 9 latjes aan beide uiteinden een klein gaatje hebt geboord, is het tijd om de planken in elkaar te zetten. Begin bij het eerste plankje en schuif een moer aan de achterkant van het draadeind, zodat het goed vastzit. Schuif het 2e plankje er tegenaan en doe hier precies hetzelfde mee. Je rijgt de plankjes als het ware aan elkaar. Herhaal dit tot alle plankjes aan elkaar vast zitten en je één stevig geheel hebt.

Hierna kun je het hout in de gewenste kleur spuiten met een verfbus. Kies voor een kleur die perfect bij je badkamer past. Wil je een chique sfeer creëren, kies dan voor zwart, zilver of goud. Het leukste aan het zelf in elkaar zetten van je badplank is dat je er uiteindelijk trots op kunt zijn en het er precies uitziet zoals jij graag wil. Check eerst of de plank stevig genoeg is boven een leeg bad. Het zou een beetje zonde zijn als je de laptop erop zet en dit direct in het water valt.

Welke accessoires zet jij op de badplank neer?

Zoals je eerder al kon lezen, is de badplank erg handig op het moment dat je van een heerlijke badsessie wil genieten. Je kunt er een boek op neerleggen, de laptop of een tablet, maar zeker ook een heerlijk geurende kaars. Wist je dat je nog meer kunt ontspannen wanneer je een bepaalde sfeer in de badkamer met geurkaarsen creëert? Kaarslicht draagt ook nog eens bij aan een romantische en warme sfeer. Voor je het weet kom je helemaal tot rust en geniet je nog meer van je badkamer dan je hiervoor al deed.