Je bekijkt nu Welk gereedschap mag absoluut niet ontbreken voor een beginnend klusser?

Welk gereedschap mag absoluut niet ontbreken voor een beginnend klusser?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:DIY

Vind je het leuk om met je handen bezig te zijn en vanuit het niets, iets te creëren? Dan ga jij je hart op kunnen halen tijdens het klussen. Ben je geïnteresseerd in leuke doe-het-zelf projecten maar weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Dan lees je in deze blog alvast terug welk soort gereedschap er zeker niet in je gereedschapskist mag ontbreken. Klussen is leuk om te doen als je een beetje weet hoe je het aan kunt pakken. Je moet ergens beginnen dus wanneer je het juiste gereedschap in huis hebt kun je aan de slag!

Kies voor een set met verschillende schroeven en schroevendraaiers

Vooral wanneer je graag kleine reparaties in huis wil uitvoeren, is het handig om een set met verschillende schroeven te kopen. Wanneer je verschillende maten in huis haalt kun je ze haast overal voor gebruiken. Hangt je keukenkastje schreef of is er ergens een schroef afgebroken? Dan kun je het direct vernieuwen zonder dat je eerst het juiste formaat schroef moet kopen. Een kleine collectie in huis hebben zorgt er dus voor dat je overal op voorbereid bent.

Een schroevendraaier helpt je om schroeven vast of los te draaien en andere reparaties in huis uit te voeren. Er zijn verschillende soorten schroevendraaiers te koop. Je hebt het meeste aan de kruiskopschroevendraaier, sleufschroevendraaier en de platsteek schroevendraaier. Wanneer je dit gouden trio in huis hebt, kun je alles aan.

De hamer is je beste vriend

Een standaard hamer of klauwhamer is handig wanneer je in huis wil gaan klussen. Met een hamer kun je niet alleen timmeren, je kunt vaak ook delen aan elkaar bevestigen door er een tik met de hamer op te geven. De klauwhamer heeft een speciale achterkant waar je spijkers of schroeven juist mee kunt verwijderen. Dit is vooral handig wanneer je iets uit elkaar wil halen wat met spijkers en schroeven aan elkaar bevestigd zit.

Hangt alles wel waterpas?

Ben je van plan om een leuke fotolijst, een schilderij of je tv aan de muur te bevestigen? Dan kun je er met een waterpas voor zorgen dat dit perfect recht komt te hangen. Een waterpas helpt je om je werk secuur uit te voeren. Op die manier kun jij je nooit gaan ergeren aan schuin hangende of staande dingen in huis.

Vergeet je sleutels niet

Sleutels helpen je om moeren aan te draaien of juist los te maken. De steek- en ringsleutel zijn daarom onmisbaar in je gereedschapskist. Deze sleutels behoren tot de basis voor elke beginnend klusser en je zal de sleutels nog vaak genoeg dankbaar zijn wanneer je reparaties in huis uitvoert.

De boormachine maakt je collectie compleet

Het mooiste en gaafste gereedschap voor de beginnend klusser is toch wel de elektrische boormachine. Het geluid wat daaruit komt zegt alleen al genoeg. Met dit gereedschap boor je zonder moeite gaten in metaal, hout en muren. Het mooie aan de boormachine is dat je bij aanschaf vaak verschillende opzetstukken meekrijgt, waardoor je hem voor allerlei klussen in kunt zetten.