Je bekijkt nu Met deze tips maak jij je eigen artistieke handdoekrek

Met deze tips maak jij je eigen artistieke handdoekrek

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:DIY

Ben je een gepassioneerde doe-het-zelver en ben je op zoek naar een nieuw project waar jij je helemaal op kunt uitleven? Dan is er goed nieuws, want in deze blog lees je alles over hoe jij een gaaf, minimalistisch en artistiek ogend handdoekrek voor in je badkamer kunt maken. Dit houdt in dat je nooit meer vochtige handdoeken op de vloer hebt liggen rondslingeren of lelijk over je douchedeur moet draperen. Het is tijd om zelf je eigen prachtige handdoekrek te maken en dat doe je het makkelijkst door de tips uit deze blog toe te passen.

Zorg ervoor dat je weet welke materiaal je wil gebruiken

Heb je een bepaalde vorm van liefde voor specifieke materialen? Zoals hout, staal, plastic of iets anders? Dan is er natuurlijk niets leuker dan wanneer jij je eigen handdoekrek van dat materiaal kunt maken. Gelukkig kun je bij de bouwmarkt vaak voor allerlei soorten materialen terecht. Voor dit specifieke handdoekrek gaat het vooral om dun materiaal, omdat het belangrijk is dat je er uiteindelijk een minimalistisch uitziend handdoekrek van kunt maken. Je kunt het materiaal later altijd nog verven of beplakken met bijvoorbeeld marmeren stickers voor de finishing touch.

Stappenplan om het handdoekrek in elkaar te zetten

Allereerst is het belangrijk dat je alle maten opschrijft en dat je een decoupeerzaag regelt. Ga hierna naar de bouwmarkt om de door jou gewenste materialen aan te schaffen. Kon je geen zaag vinden? Vraag de bouwmarktmedewerker dan vriendelijk of hij/zij de balken voor je op maat wil zagen. Thuis aangekomen is het tijd om het materiaal met elkaar te verbinden. Boor gaten in de latten en schroef hier lange en vooral dunne schroeven in vast. Hierna kun je de schroeven wegwerken met verf of stickers, zodat je ze niet meer ziet zitten. Wanneer je twee balken als losstaande rekjes gebruikt, kun je een wat hoger en lager effect creëren door het handdoekrek niet op dezelfde hoogte af te zagen.

Maak het af met een paar leuke accessoires

Wanneer je hebt gekozen voor een minimalistisch en dun handdoekrek, kun je er een extra dimensie aan geven door het handdoekrek wat meer aan te kleden. Je zou bijvoorbeeld het achterste rek in een andere kleur kunnen verven dan het voorste rek. Hiermee creëer je direct meer diepte in het rek en oogt de badkamer net wat ruimer. Heb je een jungle thema in de badkamer? Dan kun je er wat leuke planten omheen vlechten of je zorgt ervoor dat je een mooie paradijsvogel op het rek plaatst, waardoor het rek er net wat levendiger en gezelliger uit komt te zien.

Een ander leuk idee om meer sfeer in je badkamer te creëren, is door een beetje sfeerlicht over het rek heen te draperen. Dan heb je direct een warm en mooi uitzicht vanuit de douche of de badkuip. Als laatste kun je een paar nieuwe megazachte handdoeken kopen die de kleur van het rek of de rest van de badkamer hebben, zodat je er een prachtig geheel van kunt maken. Al deze details zorgen voor een prachtig eindresultaat.