Je bekijkt nu Werk alle snoeren en draden in huis weg!

Werk alle snoeren en draden in huis weg!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:DIY

Wil je meer rust in huis creëren? Dan is het een goed idee om snoeren en draden die zichtbaar zijn, goed weg te werken. De grootste ergernis blijkt namelijk het zien van te veel snoeren te zijn. Wanneer je die rommeligheden uit het zicht haalt, zal je woning direct meer rust uitstralen. Maar op welke manier kun je de draden en snoeren dan uit het zicht halen? Want sommige oplossingen zijn ook niet altijd even mooi. In deze blog krijg je tips om je huis snoer- en draadvrij te krijgen.

Zet de snoeren en draden in als kunstwerk

Huh, je wilde de snoeren en draden toch eigenlijk helemaal uit het zicht halen? Nou ja, soms is dat gewoon geen optie. Dus dan kun je er maar beter het beste van maken, toch? Wist je dat er creatieve manieren zijn om de draden en snoeren veel minder op te laten vallen in huis? Er is zelfs een hele trend ontstaan omtrent gekleurde draadlampen. Je zou bijvoorbeeld hele mooie kralen over het snoer kunnen rijgen, waardoor het snoer er kunstzinniger uit komt te zien. Dat is origineel en een goed alternatief voor een lelijk snoer, want je maakt er in een handomdraai dus een mooi snoer van. Verder zou je gekleurde snoeren om de lampstandaard kunnen draaien. Dit geeft ook een heel leuk en speels effect.

Kies voor een trendy opbergdoos

Wil je met verlengsnoeren in huis werken? Dan zijn die direct al een doorn in het oog. Het ziet er gewoon niet mooi uit en als er dan nog een oranje kleurende aan- en uitknop op zit ben je er al helemaal snel klaar mee. Gelukkig zijn er veel trendy opbergdozen en manden te vinden die je interieur ook nog eens een boost geven. Je kunt een gat maken aan de achterzijde van de opbergdoos of mand, zodat de stekker van de stekkerdoos daar doorheen getrokken kan worden. Bam, opgeruimd staat netjes. Heb je een mooi tv-meubel? Dan kun je daar ook een gat in maken om alle kabels doorheen te trekken zodat ze uit het zicht verdwijnen.

De kabelgoot doet z’n intrede

De kabelgoot mag natuurlijk niet ontbreken als je op zoek bent naar een manier om je kabels en snoeren in huis te verbergen. Deze goot is in verschillende kleuren en maten te koop. Je kunt hem op je plinten of tegen de muur bevestigen. Alles is beter dan het zien van al die losse kabels. Bovendien kun je een kabelgoot gewoon mee verven of behangen, zodat het één geheel op je muur wordt. De kabelgoot is het meest populair omdat dit een optie is die je het minste ziet en die ook direct de minste ruimte inneemt. Je hoeft voor deze opbergoptie ook geen gaten in de muur te boren. Vaak worden de kabelgoten met een plakstrip geleverd, waardoor je ze ook zonder beschadigingen aan de muur weer kunt verwijderen. Makkelijk en mooi, dat is wat je wil als je ervoor kiest om de kabels onzichtbaar te maken.