Je bekijkt nu Met deze tips kun jij je eetkamer veel sneller en makkelijker inrichten

Met deze tips kun jij je eetkamer veel sneller en makkelijker inrichten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Eetkamer

Heb je nog geen idee wat je met de eetkamer wil doen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dan is het een goed idee om online alvast naar een aantal eetkamer ideeën en tips te zoeken. Je zou natuurlijk ook bij een meubelspeciaalzaak langs kunnen gaan om persoonlijk advies te vragen. Het is belangrijk om de eetkamer voor gezellig en praktisch in te richten. Houd er rekening mee dat de meubels vies kunnen worden, want er kan nog weleens met eten geknoeid worden. In deze blog lees je op welke manier je de eetkamer in kunt richten op een gezellige en vooral unieke manier.

Het is tijd om je gezin aan tafel te roepen

Voordat je een eetkamer gaat inrichten, is het belangrijk dat je bedenkt welk doel de eetkamer zal hebben. Wil je er echt alleen komen om maaltijden te eten met het hele gezin of kies je ervoor om de eetkamer ook als huiswerkhoek, leeshoek of borrelhoek in te richten? Ieder doel voor de eetkamer heeft namelijk andere bijpassende meubels nodig. Je kunt bijvoorbeeld voor een kleinere eettafel kiezen als je de eetkamer alleen voor het eten van maaltijden gebruikt. Houd je van uitgebreid koken en tafelen? Dan is het juist belangrijk om een grote eettafel te kopen, waar je veel personen aan kwijt kunt.

Kies voor een handige tafelschikking

Wist je dat er verschillende eetkamer trends zijn op het gebied van eettafels en stoelen? Waar de rechthoekige eettafel het vroeger helemaal was, kiezen mensen tegenwoordig eerder voor ovale of zelfs ronde eettafels. Wanneer je een gezin of vriendengroep aan een ronde eettafel zet, kan iedereen elkaar veel beter zien en dit is een stuk gezelliger. Verder is het een trend om voor verschillende eetkamerstoelen te kiezen. Neem bijvoorbeeld een paar ronde stoelen en een paar stoelen in een andere kleur of vorm. Hierdoor komt de eetkamer er een stuk speelser en spannender uit te zien. Hier kun je ook leuk mee experimenteren!

Voor welke kleuren en materialen kies je in de eetkamer?

Wanneer je voor de opdracht staat om je eetkamer in te richten, is materiaalkeuze een belangrijke factor om voor meer sfeer in de eetkamer te zorgen. Veel mensen kiezen voor een eettafel van hout. Wanneer je iets uniekers in de eetkamer neer wil zetten, kun je ook voor meer uitdagende kleuren en materialen kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonnen tafel, deze is meteen grover maar maakt de ruimte ook stoerder en geeft een industriële look aan de eetkamer. Verder is een keramiek tafelblad ook een hele leuke en mooie keuze. Kies dan voor een metalen onderkant, zodat de eettafel er meer uitspringt.

Heb je kinderen? Kies dan vooral voor materialen die makkelijk en snel schoon te maken zijn. Dit scheelt je veel tijd en zorgt ervoor dat je niet over de staat van je spullen hoeft te stressen als de kids de eetkamer gebruiken.