Je bekijkt nu Tips als het om kleuren verf gaat

Tips als het om kleuren verf gaat

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Woontips

Een nieuw verfje op de muur kan wonderen doen voor de sfeer van een kamer. Het is ook wellicht de eenvoudigste manier om een interieur een geheel andere look te geven. Het kiezen van de kleur is daarbij echt van belang. Met de juiste verf en de juiste aanpak kan je echt iets bijzonders maken van een muur. Wellicht ben jij handig genoeg om het zelf te doen en anders zoek je toch een vakman via het internet. Schilder in Zwolle gezocht of in welke plaats in Nederland dan ook? Zet je klus op het net. Hoe beter jij de klus omschrijft, hoe nauwkeuriger de offertes zullen zijn. Ga echter nooit over één nacht ijs en dat geldt ook voor de keuze van de kleuren. Hieronder staan wat tips als jij de kleur uitzoekt.

1. De verfkleur is zeer afhankelijk van de lichtval

Indien je een verf kiest onder het tl-licht in de bouwmarkt, zou die er thuis wel eens heel anders kunnen uitzien bij zonlicht. Ook kan een kleur daardoor in de loop van de dag flink veranderen als de zon weg is en de verlichting aan gaat. Probeer een nieuwe verfkleur daarom thuis altijd een keer uit voordat je een definitieve keuze maakt. Een paar weekjes wennen is geen slecht idee.

2. Wit is geen verplichting

Een donkere ruimte lijkt groter en het weinige licht wordt beter weerkaatst als je kiest voor witte muren. Maar om eerlijk te zijn, is wit ook gewoon saai en steriel. Er zijn ook andere opties met donkere kleuren. Wat dacht je van een donkergrijze gang, een olijfgroene keuken of een nachtblauwe slaapkamer? Het geeft de ruimtes meteen extra persoonlijkheid. Let echter wel op de extra verlichting die dan nodig is.

3. Felle kleuren kunnen tegenvallen

Heb je gekozen voor een kleur denk dan erg goed na voordat je een felle kleur gebruikt op een te grote oppervlakte zoals een hele muur of zelfs een kamer. Iedereen kent wel het effect dat muren ‘ op je af kunnen komen’. Dat geldt met name voor een felle kleur. Wil je een bepaalde kleur kies bij voorkeur voor lichtere tinten. De echt felle kleuren gebruik je dan voor een kleiner oppervlakte of in een ruimte waar je niet zoveel tijd doorbrengt zoals een toilet.

4. Maak een plan voordat je aan de slag gaat

Wil je een of meerdere schilders inschakelen? Als je de vakman laat komen, zal deze je graag van advies dienen waar het om kleuren gaat. Maar smaken verschillen en jij bent degene die veel tijd gaat doorbrengen in de nieuw geverfde woning. Bedenk dus goed wat jij wil en zorg dat je dit duidelijk maakt aan de schilder. Hij heeft ervaring en als jij ook je best doet, krijg je de beste resultaten.

5. Verschillende tinten

Wist je dat er voor grijs wel honderden tinten zijn? Kies daarom niet zomaar voor grijs of een andere kleur. Zo is er bijvoorbeeld grijs met een puntje blauw voor een kamer die regelmatig zonovergoten is. Een ruimte op het noorden krijgt een warmere uitstraling door grijs met een puntje rood.