Je bekijkt nu Tips voor de mooiste winter slaapkamers

Tips voor de mooiste winter slaapkamers

Er is niets leuker dan verschillende ruimten in huis een seizoensgebonden uiterlijk te geven. Wanneer je met kleine veranderingen een nieuwe look in huis kunt creëren, zorg je direct voor een hele andere en leuke sfeer. Doordat de herfst en de winter ervoor zorgen dat het buiten eerder donker wordt, kunnen we de behoefte krijgen om meer tijd in de slaapkamer door te brengen. Je gaat iets eerder naar bed om daar nog even tot rust te komen of om een goed boek te lezen. Dit is dus het juiste moment om je slaapkamer gezelliger te maken. In deze blog lees je hoe je de slaapkamer klaarmaakt voor de naderende winter.

Sfeerverlichting is geweldig en stijlvol

Je kunt op allerlei manieren sfeerverlichting in de slaapkamer aanbrengen. Wat dacht je van een slinger kerstlampjes of juist een ambilight die je in verschillende kleuren kunt branden? Kaarsen doen het ook erg goed op het gebied van sfeerlicht. En zeg nou zelf, wat is er nou rustgevender dan naar de flikkering van het kaarslicht op de muur of het plafond te staren. Bovendien zorgen kaarsen ook voor meer warmte in de slaapkamer, dus dat is mooi meegenomen.

Zorg er wel voor dat je altijd een wekkertje zet als je kaarsen in de slaapkamer brandt. Niemand wil in slaap vallen en wakker worden doordat er brand in je slaapkamer ontstaat. Het wekkertje zorgt ervoor dat je wakker wordt mocht je even wegdommelen. Door de wekker vergeet je de kaarsen niet uit te blazen.

Aaibare stoffen zorgen voor het beste comfort

Kussens, kleedjes en stoffen met een hoog aaibaarheidsgehalte doen het zeker goed in een winterse slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een schapenvachtje op je luie stoel of de vloer. Een wollig vloerkleed zorgt er overigens ook voor dat je in de ochtend makkelijker uit bed kunt komen. Wanneer jij je voeten op de grond zet, zal je namelijk een warm kleedje onder je voeten voelen, waardoor je de koude vloer vermijdt. Op die manier stap je nooit meer met je verkeerde been uit bed. Wist je dat mooie plaids over je voeteneind voor lekker warme voeten in bed zorgen? Daarnaast ziet dit er ook nog eens heel trendy uit.

Welke meubels passen het beste bij een winterse slaapkamer?

Wanneer je een winterse sfeer in de slaapkamer wil creëren, kun je het beste voor hout en natuurlijke elementen kiezen. Riet doet het ook erg goed in de slaapkamer, maar dit is minder winters en past meer bij het voorjaar of de zomer. Zorg er in ieder geval voor dat je tegen de kerstdagen wat leuke kerstdecoratie in de slaapkamer plaatst. Wat dacht je van een mini kerstboom of een paar leuke houten hertjes? Dit ziet er gezellig en leuk uit en zorgt er ook voor dat je meer zin krijgt in de feestdagen. Wat is er nou leuker dan in kerstsfeer te gaan slapen? Als je het aandurft kun je ook voor een pyjama in kerstsferen kiezen, om het nog winterser te maken.