Je bekijkt nu Welke kast past het beste bij je slaapkamer?

Welke kast past het beste bij je slaapkamer?

Wanneer jij je slaapkamer inricht, is een kledingkast naast je bed toch wel één van de belangrijkste onderdelen. Wanneer jij je kledingkast in je kamer hebt is dit wel zo makkelijk, aangezien je ‘s ochtends dan direct je outfit voor de dag kunt uitzoeken, zonder de warme slaapkamer te hoeven verlaten. De inloopkast wint ook steeds meer terrein. Dit is een luxe kast die je het gevoel geeft of jij je eigen kledingwinkel inloopt. In deze blog lees je uit welk type kasten je kunt kiezen en krijg je tips om de kledingkast slim te gebruiken.

De ideale inbouwkast voor de kleine slaapkamers

Heb je minder ruimte in je slaapkamer? Kijk dan of je de mogelijkheid hebt om een inbouwkast te maken. Zo niet, kun je ook een andere kleine ruimte in huis als inbouwkast gebruiken. De meeste mensen kiezen voor het strakke uiterlijk en het gemak van een inloopkast. Dit zorgt ervoor dat je geen lelijke losse kasten in de slaapkamer ziet staan. Dit heeft als voordeel dat je kamer er minder vol en rommelig uitziet. En dat is nou net wat je kan helpen om een betere nachtrust te krijgen. Een opgeruimde slaapkamer, zorgt voor een opgeruimd hoofd en helpt je om beter in slaap te kunnen vallen.

Meer ruimte? Kies voor een extra wand met inloopkast

Misschien heb je al veel inspiratie op kunnen doen bij de luxe huizenfilmpjes op YouTube. Bijna elke beroemdheid heeft wel een eigen inloopkast. Wanneer je voor deze variant kiest, waan jij je in je eigen exclusieve schoenen, kleding en accessoires winkel waant. De inloopkast laat je je mooiste kleding tentoonstellen en is mega overzichtelijk, als je de kast een beetje op orde kunt houden. Je kunt je kleding op kleur hangen, een apart gedeelte met planken voor je schoenen maken en prachtige lades voor je sierraden en zonnebrillen inbouwen. Wanneer je veel spullen hebt, is de inloopkast zeker ideaal.

Wil je een inloopkast in je slaapkamer bouwen en heb je voldoende ruimte? Dan zou je achter je bed bijvoorbeeld een extra losse wand kunnen plaatsen. Plaats hier licht achter en bouw er je inloopkast in. Dit geeft je hele woonkamer een luxe en prachtige uitstraling. De kast is dan toch verborgen, maar niet te ver van je slaapkamer verwijdert. Het geeft vanzelf een extra dimensie aan het geheel.

Slim opbergen

Wanneer je veel spullen en weinig ruimte hebt, is het wel zo handig om een beetje slim op te bergen. Wist je dat je vaak voor op maat gemaakte kasten kunt kiezen? De afmetingen en de inrichting aan de binnenkant van de kast zijn geheel door je samen te stellen. Hierdoor kun je de planken, het hanggedeelte en de lades perfect op je persoonlijke voorkeuren afstemmen. Denk vooral na over de optie om zowel je zomer als wintergarderobe in de kast kwijt te kunnen. Want dit scheelt je het halfjaarlijkse kast omruilmoment. Zorg dat er zoveel mogelijk in de kast past, zodat je slaapkamer verder niet zo rommelig oogt.