Je bekijkt nu Wat voor keukenapparatuur mag zeker niet ontbreken in je keuken?

Wat voor keukenapparatuur mag zeker niet ontbreken in je keuken?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Keuken

Vind je het leuk om urenlang in de keuken te staan en om iedere keer weer nieuwe heerlijke gerechten klaar te maken? Dan is het wel zo fijn om een goed uitgeruste keuken te hebben, zodat je alle benodigdheden voor een perfect diner binnen handbereik hebt. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor ingebouwd keukenapparatuur in de keuken. Het neemt op die manier minder ruimte in en je kunt je helemaal uitleven. In deze blog lees je uit welke soort keukenapparatuur je kunt kiezen, wat de voordelen van een stoomoven zijn en maak je kennis met de Quooker.

Uit welke soorten keukenapparatuur kun je kiezen?

Tegenwoordig is inbouwkeukenapparatuur erg populair. Je kunt verschillende handige keukenapparatuur in je keuken integreren, waardoor je geen extra ruimte meer nodig hebt. Ben je een hobbykok of een echte chef? Dan is het wel zo fijn om de juiste apparatuur in huis te hebben. Wat je graag in de keuken wil verwerken, ligt helemaal aan je eigen wensen. De meest gangbare keukenapparatuur is een (stoom)oven, fornuis, magnetron en ingebouwde koffiemachine. Verder zou je nog voor een warmhoudlade kunnen kiezen. Dit is vooral handig voor het moment dat niet iedereen tegelijk thuis is voor het eten.

Voordelen van de stoomoven

Allereerst zorgt een stoomoven ervoor dat je gezondere maaltijden op tafel kunt zetten. Daarnaast hebben gerechten uit de stoomoven een hele korte en makkelijke bereidingswijze, waardoor je binnen de kortste keren de lekkerste gerechten met jezelf, partner of gezin deelt. Verder zorgt de stoomoven ervoor dat je groenten lekker knapperig zullen smaken. Door de groente te stomen, blijven er ook meer vitaminen intact. De kans dat je gerecht aanbrandt is nihil, aangezien je de temperatuur van een stoomoven exact in te stellen is.

Verder kun je er brood mee ontdooien, gerechten snel opwarmen en ook vlees grillen behoort tot de mogelijkheden van een stoomoven. In plaats van groenten stomen, kun je ze ook roosteren, voor een heerlijke smaak. Een stoomoven is vaak duurder dan een normale oven, maar de mogelijkheden die je erbij krijgt, zijn het geld zeker waard als koken je passie is.

Wat is een Quooker?

Een Quooker is een kraan die zowel koud, warm als kokendheet water kan verzorgen. Dit is wel zo handig als je vaak thee drinkt, of wanneer je een pan met kokend water op het vuur nodig hebt. De Quooker is zo uniek omdat je niet hoeft te wachten op een waterkoker. Binnen enkele seconden komt er kokend water uit te kraan, waardoor je veel tijd in de keuken bespaart. In het begin was de Quooker vooral beschikbaar voor mensen die een luxere keuken wilde hebben. Tegenwoordig is de Quooker voor het grote publiek verkrijgbaar, aangezien de aanschafprijs niet mega hoog is. Wist je dat de Quooker energiebesparend is? Je hebt namelijk geen lang stroom voor de waterkoker meer nodig en het fornuis hoeft ook niet hard te werken om een pan met water aan de kook te krijgen.